Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMA PRVIM REZULTATIMA GLASANJA

Naprednjaci prejaki za rivale u Subotici!

Autor: D. R. | 21.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Prema prvim rezultatima koje su saopštile političke stranke, lista koju predvodi SNS osvojila je najviše glasova na izborima za Skupštine mesnih zajednica u Subotici, dok je na drugom mestu Savez vojvođanskih Mađara.

Subotica

Subotica | Foto: Biljana Vučković

Prema svim procenama, ovo je jedan od najvećih izbornih uspeha naprednjaka, pogotovo što se radi o višenacionalnoj sredini sa većinskim mađarskim stanovnistvom, ali je pre svega rezultat popularnosti lidera SNS-a Aleksandra Vučića.


Predsednik GO SNS-a Bogdan Laban izneo je da je SNS sa svojim koalicionim partnerima osvojio 45,18 odsto glasova, odnosno 13.856 od izašlih 30.667 birača.

- SNS je dominantna politička stranka u Subotici - ocenio je Laban postignute rezultate. Prema podacima koje je izneo, naprednjaci su osvojili prvo mesto u 27 od 37 mesnih zajednica, a u odnosu na drugoplasirani SVM, ostvarili su bolji rezultat za 14 odsto.

- Ovo je dominantna pobeda SNS-a na mirnim i dostojanstvenim izborima. Zahvaljujemo se svim članovima, aktivistima, koalicionim partnerima i svim građanima koji su nam poklonili poverenje da vratimo Suboticu na pravi put - poručio je Laban. On je čestitao SVM-u, čiji je predsednik Gradskog odbora Tivarad Bunford rekao da je SVM u odnosu na izbore iz 2011. ostvario dvostruko bolji rezultat. Oba lidera su rezultate ovih izbora ocenili pozitivno pred predstojeće pokrajinske i lokalne izbore. Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da su naprednjaci u Subotici ostvarili fantastičan rezultat.

- Mislim da ovo nije rezultat SNS-a, već je u prvom redu u pitanju kredibilitet koji Aleksandar Vučić, predsednik SNS-a i premijer Srbije, ima kod građana - tvrdi Anđelković.

Sastali se Vučić i Pastor

Premijer Vučić je juče razgovarao sa Pastorom o značajnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, posebno o projektima koji će delom biti realizovani na teritoriji Vojvodine, kao i o pronalaženju rešenja za konkretna pitanja i probleme građana Vojvodine. Pastor, koji je lider SVM-a, istakao je da je za Vojvodinu veoma važno unapređenje putne mreže i izgradnja pruga jer to doprinosi bržem povezivanju ljudi, većem broju investicija i boljem životnom standardu građana.

Poslednji komentari
  • ds222 Vreme: 22.07.2015 11:41h

    Nije tacno .A da to sto tvrdim kazite izlaznost% !Ako je izlaznost BILO GDE manja od 65% pobedjuje armija SNSOVACA ! Ali tako i treba pa sad Suboticani Srbi i Madjari nemoj slucajno DA KUKATE na vlast.Ono Madjari ce od Vucica dobiti DEO KOLACA OD VLASTI !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP