Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Nataša u trci za šefa DS?

Autor: M. K. | 26.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Demokrate u nedelju očekuje burna sednica Glavnog odbora. Struja oko Dragana Šutanovca, ali i druga koju predvodi Balša Božović, najavljuju da neće glasati za izveštaj o radu predsednika stranke, a ukoliko budu bili u većini to bi značilo izglasavanje nepoverenja Draganu Đilasu.

Nataša  Vučković

Nataša Vučković | Foto: Oliver Bunić

Iz ova dva tabora poručuju i da će insistirati da stranački izbori budu neposredni, a ne delegatski, za šta se zalaže Đilas. Šutanovac, koji je donedavno bio rešen da se kandiduje za lidera DS-a, ipak će sačekaće da vidi koga će Božovićev tabor predložiti za čelnu poziciju u stranci. Za sada, kako saznajemo, pojedini, poput Božovića, razmišljaju o Nataši Vučković, potpredsednici stranke, kao mogućem kandidatu za lidera DS-a.


Struja Šutanovca nije jedina koja bi da vidi leđa Đilasu. Naime, nezadovoljne je okupio i Božović, koji ima podršku i u samom rukovodstvu DS-a, a reč je, pre svega, o potpredsedniku demokrata Dejanu Nikoliću. Božovićev tabor zalaže se ne samo za promenu rukovodstva već i za promenu politike stranke, što podrazumeva da DS ne treba da bude stranka levice, već više stranka centra, za ekonomiju na liberalnim principima i saradnju sa NATO. On je ovaj svoj stav već izneo i na sednici Predsedništva te stranke u nedelju.

- DS-u su neophodne promene i politike i samog rukovodstva. Đilas je bio dobar gradonačelnik, ali smatramo da se kao lider stranke nije snašao.
Izglasavanjem nepoverenja želimo da stavimo do znanja da on više nema šta da traži na čelu stranke, ali i da ubrzamo stranačke izbore. Očekujemo i podršku Dragoljuba Mićunovića, a kada je reč o tome ko bi mogao da bude protivkandidat Đilasu na stranačkim izborima, razmišlja se o Nataši Vučković, koja je favorit samog Božovića. Nataša je pristojna, obrazovana i pametna osoba, koja nema “putera na glavi”. DS opet do sada nije vodila žena, a možda je upravo vreme da se to i desi - navodi naš sagovornik iz DS-a.

Ljudi bliski Šutanovca kažu da čekaju koga će Božovićev tabor predložiti i da će onda odlučiti da li će ići sa svojim kandidatom ili će pružiti podršku Božovićevom. Oni navode da nisu spremni da podrže Vučkovićevu, jer ne misle “da bi u ovom trenutku odgovorila svim izazovima”.
Poslednji komentari
  • Ivica Đurović Vreme: 26.03.2014 13:11h

    Od svih potencijalnih kandidata za Đilasovog naslednika na čelu DS-a Nataša Vučković je ubedljivo najbolja i to bi bilo pravo rešenje za posrnulu Demokratsku stanku ali i pravo osveženje na političkoj sceni Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP