Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAOPŠTENJE

NDS neće ući u vladu u kojoj je SPS

Autor: Tanjug | 13.04.2014 - 14:38:00h | Komentara: 2

Nova demokratska stranka saopštila je danas da neće biti deo vlade u koju bi bila pozvana i Socijalistička partija Srbije.

Aleksandar Vučić i Boris Tadić / Foto: Oliver Bunić

Boris Tadić / Foto: Oliver Bunić

"Nakon obavljenih razgovora sa SNS, NDS se i dalje dosledno drži stava da nećemo biti deo vlade u koju bi bila pozvana i SPS. Iako smo se uglavnom složili oko toga koji su centralni problemi našeg društva, ukoliko bi socijalisti ušli vladu, smatramo da ne bi bilo moguće rešavati te probleme", navodi se u saopštenju NDS.
Takva odluka, kako navode, nije pitanje postavljanja uslova SNS-u, već ispunjavanje "vlastitog uslova da se zarad ulaska u vlast neće odricati principa i onoga u šta veruju da je u interesu građana Srbije".
Ukoliko SPS bude pozvana da bude deo buduće vlade, NDS će, kako se navodi, biti proevropska, konstruktivna i snažna opozicija.
Tako će, smatraju, mnogo više moći da doprinesu ostvarenju ciljeva "iz pozicije dobre opozicije, nego kao deo loše vlasti".
U NDS postoji, kako navode, jedinstven i čvrst stav kako i sa kim je moguće doći do ostvarenja ciljeva i neophodnih rešenja za dalji razvoj Srbije.

"NDS ne želi da bude deo vlade za koju verujemo da unapred sužava svoje domete izborom partnera, koji ni na koji način ne mogu da doprinesu pozitivnom karakteru vlade", navodi NDS.
"Unapred ograničena vlada", kako navode, ne bi bila u stanju da se nosi sa izazovima koji su pred Srbijom, a koji se pre svega odnose na rešavanje ekonomskih problema, proces reformi i na predstojeće pregovore o članstvu u EU.
NDS smatra da bi zbog vlade, u kojoj bi bili oni koji bi ušli u vlast po svaku cenu, najveću cenu na kraju platili građani Srbije.

"Danas, nakon što je uspostavljen istorijski nacionalni konsenzus uvođenjem SPS-a u vladu 2008 godine, ta stranka, osim štetnog makijavelističkog pristupa politici, nema ništa da ponudi. Nijedna vlast u koaliciji sa SPS-om danas ne može biti dobra vlast", zaključuju u NDS.
Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 14.04.2014 16:11h

    Ako ništa, bar se drže svoje reči do kraja...

  • mila Vreme: 15.04.2014 16:01h

    Šta ponaša se ko uvređena mlada,nije ti to DS pa da ucenjuješ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP