Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA VLADA?

NDS već dobio ponudu naprednjaka: Tadiću MUP i prosveta!

Autor: blic.rs | 29.03.2014 - 19:40:00h | Komentara: 14

NDS u budućoj vladi može da računa na dva resora - MUP i prosvetu, a moguće je da dobiju čak i treći resor, zdravstvo.

Zvanični pregovori nisu počeli, ali obrisi buduće vlade na osnovu neformalnih kontakata stranačkih funkcionera mogu se nazreti. Ono što je izvesno jeste da SNS veći kapacitet za pregovore daje Novoj demokratskoj stranci u odnosu na SPS.

Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Boris Tadić i Miodrag Rakić

Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Boris Tadić i Miodrag Rakić | Foto: Andrej Isaković

 Osim moguća tri resora, prema saznanjima „Blica“, nije isključeno da se NDS ponude još neka operativna mesta koja tek treba da se preciziraju.


Od personalnih rešenja izvesno je da Miodrag Rakić ulazi u institucije sistema. Prema nezvaničnim navodima, on će zbog postignutih rezultata u borbi protiv korupcije i kriminala u vreme prethodnih vlada biti bukvalno jedini stranački funkcioner koji će moći da bira. Rakić, koji je bio prvi na listi NDS, prema nezvaničnim navodima, osim resora MUP može da dobije i ponudu da upravlja BIA ili timom za borbu protiv korupcije. Kada je reč o prosveti ,nije isključeno da ovo ministarstvo NDS poveri profesorki Filozofskog fakulteta i nekadašnjoj državnoj sekretarki u Ministarstvu prosvete Tinde Cerović Kovač.
Međutim, u redosledu koraka prvo je na redu Predsedništvo naprednjaka, na kome bi trebalo da se donese i zvanična odluka sa kim SNS ulazi u pregovore o vladi. Prema nezvaničnim navodima, sednica Predsedništva trebalo bi da se održi početkom sledeće nedelje.

U toku je verifikacija mandata budućih poslanika pa treba očekivati krajem sledeće i početkom naredne nedelje formiranje parlamenta, a potom i imenovanje Aleksandra Vučića za mandatara, što je preduslov za zvanične pregovore o budućoj vladi.


SVM bi državne sekretare

Poslednjih dana u pojedinim medijima je navođeno da će SNS praviti vladu samo sa Savezom vojvođanskih Mađara. Kako kaže predsednik te stranke Ištvan Pastor, SVM bi u novoj vladi bio zainteresovan za mesta državnih sekretara u nekoliko resora i da bi se rado fokusirali na pitanja infrastrukture, zdravstva, socijalne zaštite, privrede i poljoprivrede.
- Dobro bi bilo da u tim oblastima SVM ima mesta državnih sekretara, jer bi na taj način predstavnici Mađara mogli da učestvuju u procesima koji su važni i za mađarsku zajednicu - objasnio je Pastor.


Neću sa SPS

Lider NDS Boris Tadić u izjavi za „Blic“ kaže da je NDS otvorena za razgovore o eventualnom učešću u budućoj vladi, ali i da do sada o tome nije bilo razgovora.
- Do sada nije bilo nikakvih pregovora o vladi i razgovori nisu vođeni ni na jednom nivou - ističe Tadić.
On dodaje da nije odstupio od svog stava da nema vlade sa socijalistima.
Poslednji komentari
  • branko1 Vreme: 29.03.2014 19:54h

    Ako je to tačno,nikad vise u životu Vučić neće dobiti moj glas.Zar mu nije dovoljan Vuk sa Danicom,.Karić,i ostali.Znači lopovska banda se ponovo okuplja.Pa neka je Srbiji srećno

  • Marko Vreme: 29.03.2014 20:39h

    Ovo ne verujem da je tacno.Mislim da je narod glasao da vise ne gleda ds na politckoj sceni,cak sta vise treba da se hapse svi do jednoga,kakva ministraska mesta?

  • pavlos Vreme: 29.03.2014 21:18h

    Mislim da je krajne neposteno prema birackom telu koje je nesebicno podrzalo sns, koje je znaci dobilo poverenje naroda da preuzme odgovornost za buducnost srbije za bolju srbiju dosta nam je likova koji nemaju opciju koji su nedoreceni i koji gledaju samo svoj interes! ako se boris tadic i bulumenta opet nadju u drzavnom aparatu sa smesnom podrskom naroda koju imaju to ce definitivno biti zadnji put da cu dati svoj glas sns i gospodinu vucicu!

  • ST Vreme: 29.03.2014 21:53h

    Ja zaista ne razumem ljude. Toliko su opčinjeni Vučićem i SNS-om a ne shvataju da oni nemaju sposobne ljude da vode ovu zemlju.

  • DSV Vreme: 29.03.2014 22:26h

    A CANAK? Pa on je Tadicu obezbedio "cenzus" ono jes po nalogu "nekih" ali tako je ! E moj Babo ,znas li onaj VIC o trired kad te zeznu ,prvi put NISI PAZIO ,drugi put ONI SU PAMETNI ,e treci put si DEFINITIVNO**************

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP