Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VEROLJUB STEVANOVIĆ

Ne dam nikom da nas bije!

Autor: Biljana Nenković | 27.10.2012 - 08:02:00h | Komentara: 32

Ukoliko tužilaštvo i vrh države do sledeće nedelje ne reaguju na optužbe gradonačelnika Kragujevca koje poslednjih mesec dana intenzivno upućuje na račun načelnika policije u tom gradu tražeći njegovu smenu i procesuiranje, u javnost će biti pušteni, kako je juče okarakterisao Veroljub Stevanović, snimci „brutalnog policijskog prebijanja“.

Dačiću, Vučiću i tužilaštvu sam još u septembru dostavio snimak: Veroljub Stevanović

Dačiću, Vučiću i tužilaštvu sam još u septembru dostavio snimak: Veroljub Stevanović

On u intervjuu za „Alo!“ kaže da puštanje šokantnih snimaka koji su dostavljeni svima - od predsednika vlade do direktora policije - „nimalo neće biti dobro za državu“.


Na ovaj način Stevanović nastavlja borbu za smenu prvog čoveka kragujevačke policije, protiv koga su do sada podneli nekoliko krivičnih prijava u kojima ga terete za praćenje, prisluškivanje i korumpiranost. Zbog prašine koja se digla u Kragujevcu zbog „rata“ prvog čoveka grada i policije, prošle nedelje u Šumadiju je stigao i antikorupcijski tim.

- Još 11. septembra sam u pisanoj formi svima dostavio dokaze i snimak na kojem se vidi da policajci u civilu brutalno prebijaju direktora „Šumadija sajma“ i visokog funkcionera naše stranke Zajedno za Šumadiju. Taj snimak imaju i tužilaštvo i ministri i predsednik Vlade Srbije... Sa svima sam razgovarao, svi su bili dobronamerni u tim razgovorima, ali kao da postoji zid u koji udarate.

Prošlo je više od dve nedelje, ako je snimak šokantan, zašto niko nije reagovao?
- E, to pitajte njih! Ja ne mogu da uđem u njihove glave. Imam crne misli kad je to u pitanju, ne znam ko šta s kim tu radi. Da je neko moj tako uradio, ja bih to ispitao... Mi smo sada u situaciji da štitimo grad od dela saradnika i načelnika policije koji su u nezakonitim radnjama i pod sumnjom da su u korupciji. Kao gradonačelnik neću da dozvolim da se u mom gradu bilo ko oseća nesigurno. Ovaj snimak imaće neviđene razmere.

Koje su to razmere?
- Zamislite da međunarodna zajednica vidi kako direktora „Šumadija sajma“ prebijaju na ulici, šutiraju ga, vuku, umesto da ga štite. Neviđeno krivično delo. Svi će videti kakva je policija. Prisluškuju i prate moje ljude i mene.

Angažovali ste 2.000 stranačkih članova, za koje kažete da će voditi računa o bezbednosti partijskih funkcionera i građana i brinuti o bezbednosti. Može li se to okarakterisati kao potez na granici legalnosti?
- A da li je legalno da ja ujutru kad izađem iz kuće gledam ispod automobila da li mi je neko stavio bombu? Ne mogu i neće više da nas biju! Ti policajci su i dalje na ulici sa sumnjivim diplomama i oteli su se od zakona. Ovo nije moj lični sukob sa načelnikom policije Ivanom Đorovićem, već borba da poštuje zakon.

Da li se plašite za ličnu bezbednost?
- Nisam čovek koji se plaši. Više me plaši činjenica kakva smo to mi država.

Da li svi ovi događaji imaju veze sa nedavnim razgovorima Dačić-Vućić-Dinkić o promeni lokalnih samouprava u pojedinim gradovima i opštinama i da li je bilo reči o rekonstrukciji vlasti u Kragujevcu?
- Nikakve veze nema! Imam izuzetnu komunikaciju sa Dačićem i Dinkićem... Prvi put imamo jedinstvo u vladi. Sa Tomislavom Nikolićem sam odrastao, on vrlo dobro zna ko sam, iako se mi ne slažemo politički u nekim stvarima. Imam poverenje u vlast. Ne mislim da je to u pitanju, oni znaju ko zna da radi ovaj posao. Uostalom, ja ovde imam dvotrećinsku većinu, a videćete i da SNS ovde o ovoj temi ima slično mišljenje kao i mi, ako ne i gore.

Kažete da imate poverenja u njih, ali oni ipak nisu reagovali na tvrdnje o nezakonitim radnjama u kragujevačkoj policiji, za koje kažete da imate čvrste dokaze?
- Svi su mi obećali, ali ne mogu više da čekam. Neću više dozvoliti da razmišljam da li je bezbednost ugrožena. Tražio sam samo smenu i procesuiranje tih policajaca, a oni su iskomplikovali stvar.

Ako ne uspe pokazivanje snimka javnosti?
- Ako to ne uspe, ne znam šta hoće! Pa to kad bude prikazano, narod ima da se krsti i čudi.

To liči na borbu „ ili on ili ja“...
- Nema tu ili-ili! On je postavljeno lice, a mene je birao narod, to je ogromna razlika.

Ivan Đorović

Ivan Đorović

Đorović: Sprovodim politiku države
Ivan Đorović, načelnik policije u Kragujevcu, nije želeo da reaguje na optužbe gradskih vlasti, odgovarajući da „sprovodi politiku države i borbu protiv korupcije“ i da neće se da se upušta u polemiku na tom nivou. Stranka Zajedno za Šumadiju je podnela ukupnio pet krivičnih prijava protiv Đorovića, a sukob između lokalne samouprave i vrha policije eskalirao je pre mesec dana, kada su podnete krivične prijave protiv direktora i arhitekte Direkcije za urbanizam zbog navodnih malverzacija u vezi s izgradnjom zatvorenog bazena. Nedavno je u Kraguejvac stigao i antikorupcijski tim, koji će, kako je navedeno, „zbog pritisaka na rad policije“ nastaviti proveru rada pojedinih preduzeća.

Poslednji komentari
  • Allek Vreme: 27.10.2012 08:59h

    Verko, zakucala mečka i na tvoja vrata... možeš ti da se braniš koliko hoćeš ali ako si pravio malverzacije i ogrezao u korupciji (a izgleda da misliš da je to sve sasvim normalni) spremi se za bukagije...

  • eliot nes Vreme: 27.10.2012 14:07h

    Ti Veroljube ulazis u tesku paranoju zbog evidentnog pritiska koji imas od svojih najblizih saradnika, a kojima se blizi kraj. Koga ti branis i od koga? Prikazi taj snimak gde ti se taj direktor bije na svadbi bas kod tvog simpazitera, na ulici i na kraju ispred kafica gde provocira policiju. I zasto ne kazes da si bas ti hteo da se zataska taj slucaj.I prikazi i one snimke gde ti se taj pijani direktor,sa diplomom i zvanjem koje ne zna ni da postoji, bije po ulici i kaficima. Kako te nije sramota da huskas narod na coveka koji nije rodjen u Kragujevcu. Pa ni taj direktor ti nije rodjen u kragujevackoj bolnici, pa sta?I sta se ti pozivas na Nikolica kada si huskao narod da glasa protiv njega a ovi tvoji mislioci bi ga cak i u bukagije slali. i za kraj, pogresna ti je adresa Veroljube. Ne zaboravi da je Djorovic samo jedan od visih cinovnika u hijerarhiji koji ima svoje nadredjene.

  • sale Vreme: 27.10.2012 16:03h

    Što mi to nešto poznato, to je rekao neki anonimus na početku karijere, a Veroljub i nije baš na početku, bliži je kraju, jedino ako neće ko Krkobabić da se balsumira. Tek ta rečenica i onom anonimusu na početku karijere nije ništa dobro donela, čovek treba da pazi šta priča.

  • trgovina 22 Vreme: 27.10.2012 17:39h

    Zasto niko ne upita Verka ko su ti stranacki policajci, da li imaju policijski dosije i za koja kriminalna dela ? Zasto ga niko ne upita da li su pripadnici njegove stranacke policije 23.08.2009. tukli i zlostavljali bivse radnice 22 decembra a da se on niti jednom nije oglasio da osudi prebijanje bespomocnih zena u njegovom gradu ? Zasto antikorupcijski tim ne ispita ulogu Verka u prebijanju i zlostavljanju zena i ne ispita njegovu ulogu u privatizaciji 22 decembra ? TO CE TEK BITI SOKANTNO. DA SE NAROD CUDI I KRSTI !

  • Dejan Vreme: 27.10.2012 21:12h

    Vreme je da ovaj bahati nacelnik da ostavku, ako je covek! Kakva je to bruka da ljudi tuku druge, samo zato sto su policajci. fuj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP