Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DAČIĆ O KOLINDI:

Ne očekujem da ona bude hrvatski Šešelj!

Autor: Telegraf.rs | 19.01.2015 - 12:56:00h | Komentara: 1

- Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na izboru za predsednciu i nadam se da će raditi na otklanjanju problema i pravljenju dobre atmosfere za saradnju Srbije i Hrvatske. Mi želimo dobre odnose i da ih unapređujemo - kaže ministar spoljnih poslova Srbije.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za N1, nakon izjave nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da Hrvatima smatra sve građane Hrvatske, da ne očekuje da ona bude hrvatski Vojislav Šešelj.

– Čestitam Kolindi Grabar Kitarović na izboru za predsednciu i nadam se da će raditi na otklanjanju problema i pravljenju dobre atmosfere za saradnju Srbije i Hrvatske. Mi želimo dobre odnose i da ih unapređujemo – poručio je Dačić u emisiji “Novi dan”.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović | Foto: Profimedia

Komentarišući preuzimanje predsedavanja OEBS-u, Dačić kaže da Srbija dobila priliku da učestvuje u rešavanju problema, a ne da predstavlja problem kako je to bilo u prošlosti.

– Sami ljudi u OEBS-u kažu da u poslednjih 20-30 godina nije bilo težeg trenutka za predsedavanje. Veoma je odgovorna naša pozicija i treba da je iskoristimo u smislu jačanja kredibiliteta i ugleda naše zemlje – rekao je ministar spoljnih poslova.

Govoreći o različitim pogledima Evropske unije i Rusije na situaciju u Ukrajini, Dačić je rekao da je na snazi “hladni mir”.

– Srbija nema politički uticaj da bude jedna od glavnih država u svetu, ali zato što ima dobru volju i veze sa tim državama, može da predstavlja dobrog medijatora odnosno kredibilnog i poštenog pregovarača – kaže Dačić.

On dodaje da Srbija ima bliske odnose i sa Rusijom i Ukrajinom.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije kaže da nije razgovarao sa premijerom Vučićem o rekonstrukciji Vlade.

– Povremeno se dolazi do, kako to Vučić voli da kaže, prolaznih vremena ministara i to nije ništa neočekivano – rekao je Dačić.

On dodaje da nije tačna konstatacija da SPS ne brani dovoljno Vučićevu vladu.

– Svaki dan radim na promociji vladinih aktivnosti i politike, ne mogu biti ministar a da pričam loše o Vladi. Treba spustiti loptu, jer se slažemo oko globalnih ciljeva. Ne pripadam onima koji su spremni da te ciljeve žrtvuju zbog političkih tema – zaključio je Dačić.

Poslednji komentari
  • iljana Vreme: 19.01.2015 13:24h

    gospodine dacicu, budite bez brige, seselja nije ni hag dostigao, pa nece ni kolinda. za to je potrebno mnogo vise mozga tj intelekta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP