Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ĐINĐIĆEV VICEPREMIJER USKORO PONOVO U NEMANJINOJ 11

Nebojša Čović
ministar privrede?!

Autor: Svetlana Vojinović | 07.08.2013 - 14:37:00h | Komentara: 23

Nebojša Čović, potpredsednik FK Crvena zvezda, jedan je od kandidata za budućeg ministra privrede, koga će predložiti Srpska napredna stranka, saznaje „Alo!“. U novoj, rekonstruisanoj vladi, prema našim saznanjima, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović viđen je za ministra odbrane, dok za resor prosvete socijalisti imaju čak tri kandidata! Jedan od njih je i Tomislav Jovanović, profesor medicinskih nauka i dugogodišnji član te stranke, saznaje „Alo!“.

Spremaju mi što i Džaji: Nebojša Čović

Kad je teško - Čović!| Foto: Marko Metlaš

Potpredsednik FK Crvena zvezda jedan je od kandidata za deo resora koji je vodio
Mlađan Dinkić, saznaje „Alo!“

Naš izvor iz Vlade kaže da je moguće i da neki od izbačenih ministara ostanu u Vladi kao državni sekretari.

- Finasije će verovatno biti poverene nekom stranom ekspertu, dok se Nebojša Čović nalazi na samom vrhu liste da preuzme resor privrede. Stefanović, koji je definitivno najbliži saradnik Aleksanadra Vučića, mogao bi da preuzme resor odbrane jer tu lider SNS-a hoće da ima čoveka od poverenja. Inače, spekulisalo se da je Vučić na tom mestu prvo hteo Aleksandra Vulina. Moguće je i da će Bratislav Petković da ostane u Vladi, i to tako što bi se samo rotirao sa Zoranom Avramovićem, koji je državni sekretar u Ministarstvu kulture. U tom slučaju, Petković bio došao na njegovo mesto, a Avramović bi se preselio u ministarsku fotelju. Jedan od predloga za resor poljoprivrede je sadašnji državni sekrertar u tom ministarstvu Danilo Golubović. Pošto ti resori ostaju SNS-u, svi oni su kadrovi koalicije okupljene oko te stranke - objašnjava naš sagovornik.

Mrku hoće i Ivica i Toma!

Milutin Mrkonjić ne treba da brine po odlasku sa mesta ministra saobraćaja.

Mrkonjić, Dačić i Nikolić

Svi ga traže | Foto: Oliver Bunić

- Dačič je predložio Mrkonjiću da mu bude savetnik za saobraćaj i infastrukturu i on je to već prihvatio. Istovremeno, Mrka je dobio i ponudu od predsednika Srbije da ga savetuje u toj oblasti - kaže naš izvor blizak Mrkonjiću.


Ovo su samo neki od predloga koji se ovih dana mogu čuti u vezi s rekonstrukcijom Vlade, a izgleda da tek među socijalistima ima nedoumica oko kadrova.

Ministri

- Postoji ideja da se saobraćaj i infrastruktura spoje, pa bi na čelu tog udruženog ministarstva bio Velimir Ilić. U tom slučaju, socijalisti se nadaju da bi mogli da dobiju neki novi resor, pored regionalnog razvoja i državne samouprave, koji im je već pripao. Spekuliše se da bi to mogao da bude sport... S druge strane, ukoliko saobraćaj ostane socijalistima, onda bi Milutin Mrkonjić mogao da predloži kandidata, pošto je on izričito protiv spajanja. Za resor prosvete, među socijalistima se pominje nekoliko kandidata, od bivšeg rektora Beogradskog univerziteta Branka Kovačevića do profesora Fakulteta političkih nauka Milana Jovanovića i profesora Medicinskog fakulteta Tomislava Jovanovića - otkriva sagovornik „Alo!“.

Ministri

Čović traži pomoć od Dačića!
Nakon obraćanja čelnika Partizana Duška Vujoševića javnosti, kada je zatražio pomoć vicepremijera Aleksandra Vučića, juče su se oglasili iz tabora Crvene zvezde, pa je tako Nebojša Čović zatražio pomoć više instance, premijera Ivice Dačića. Između ostalog, Čović u otvorenom pismu traži da važe ista pravila za sve klubove ili da se uvede dekret po kojem u Vladi Srbije niko ne sme da navija za Zvezdu.

Poslednji komentari
  • Kobi011 Vreme: 07.08.2013 15:21h

    Stefanović se kao predsednik Skupštine pokazao kao odgovoran čovek koji je posvećen poslu, verujem da bi i funkciju ministra odbrane obavljao na odgovoran način.

  • Maraja Vreme: 07.08.2013 15:36h

    Stefanovic je bio dobar predsednik NSRS bice i dobar ministar odbrane.

  • Marija Vreme: 07.08.2013 15:42h

    Mlad, uspesan, obrazovan i jos se dobro pokazao u prvih godinu dana rada. Verujem da bi bio jednako uspesan i kao ministar odbrane.

  • Mil@n Vreme: 07.08.2013 15:46h

    Pa ljudi nije 1.april. Čović za ministra ?????

  • Slaki Vreme: 07.08.2013 15:49h

    Ne verujem u pricu da ce Covic biti novi ministar privrede...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP