Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ OBEĆAO MIRNO ODRŽAVANJE GEJ PRAJDA

Neću na “Paradu”, a neće ni Crkva da vodi Vladu

Autor: Ekipa Alo! | 26.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće prisustvovati “Paradi ponosa” u nedelju, ali da će poštovati svoju obavezu da obezbedi mir i sigurnost.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: FoNet Dragan Antonić

- Što se tiče parade homoseksualaca ili “Parade ponosa”, ti ljudi postaju ustavna obaveza države i moja obaveza kao predsednika Vlade je da svima garantujem bezbednost - rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare. On je dodao da mu “ne pada na pamet da bude na čelu ili začelju” kolone učesnika “Parade ponosa”, ali da će država svoj posao da obavi. On je istakao da će sutra biti doneta generalna bezbednosna procena o održavanju “Parade” i ako procena bude pozitivna, “Parade” će biti, a ako bude negativna, neće biti šetnje.

Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: Profimedia

Dolazi nam Putin

Vučić je rekao da očekuje da će proslavi 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu prisustvovati i ruski predsednik Vladimir Putin, a konačna potvrda eventualnog dolaska očekuje se sredinom naredne nedelje.

- Bude li “Parade” molićemo ljude da ne prave incidente. Ko bude pokušao, biće veoma, veoma, veoma kažnjen - poručio je premijer.

Vučić je naveo da poštuje ustavne obaveze države, ali da je njegova pravo da ne prisustvuje “Paradi”.

- Baš ne bih mogao da se šetam, imam druga posla umesto da se šetam, pa i da nemam opet ne bih šetao. To je moj izbor. Moj je izbor da li ću u nedelju da izađem sa decom ili idem u Tekiju da radim. To je moj izbor - rekao je Vučić i dodao da pitanja izbora nema kada je reč ustavnih obaveza da garantuje građanima bezbednost.

Kako je naveo neće da se dodvorava nikome, ni stranim ambasadama, pa da priča kako će biti na čelu kolone, a da od “Parade” ne bude ništa.
- Vlada poštuje stavove Srpske pravoslavne crkve, ali politiku zemlje vodi Vlada Srbije u skladu sa Ustavom. Crkvi svaka čast, imaju pravo da iznose stavove kakve hoće ali ona ne vodi i neće voditi Vladu Srbije već oni koje su izabrali građani na izborima - rekao je Vučić upitan da komentariše stav Crkve o “Paradi ponosa”.

Vlada Srbije će usvojiti rebalans budžeta za 2014. godinu i sredinom oktobra dostaviti ga Skupštini na usvajanje, a struja neće poskupeti do kraja grejne sezone niti će biti restrikcija električne energije, zaključio je premijer. Premijer je rekao da je oko 28 miliona evra uplaćeno ljudima koji su pretrpeli štete u poplavama koje su proletos zadesile Srbiju.

Barak Obama

Barak Obama | Foto: AP

Pretvorili smo se u licemere

Vučić kaže je da je pismom predsedniku SAD želeo da kaže da je Srbija spremna da pomogne u borbi protiv džihadista, da je odgovorna država i da će zaštiti sve svoje građane. “Naša tajna služba sarađuje sa američkom službom, ali i drugim službama i zaštitićemo svoje građane”, rekao je Vučić. On je rekao da bi na kritike naišao i da nije poslao to pismo Baraku Obami: “Mi smo se svi pretvorili u licemere. Da takvo pismo nisam uputio rekli bi da ne reagujemo na vreme, da ne znamo da odaberemo stranu. Ne možete da ne osudite psihopate i ludake koji seku ljudima glavu”.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 26.09.2014 10:41h

    Strateski ciljevi i prajd partneri', su 'kastigovanje i slamanje volje vecine'.Prajdadzije su, jedan od segmenata u nizu manjina,sa pozadinom sile i namere da se kontrolise vecina 'od prkna do mozga', da postane 'bezlicno testo' koje ce mesiti razne manjine,i, iskazivati zahvalnost raznim mentorima i finansijerima inostarnog porekla i inetersa, naravno materijalnih,imperijalnih..jer, kada ti uzimaju dusu, red je da ti uzimaju i telo.

  • Ekolog Vreme: 26.09.2014 20:41h

    Zadatak premijera da omoguci ravnopravnost svih svijih gradjana. A licni stav Aleksandra Vucica je nesto sasvim licno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP