Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IVICA DAČIĆ:

Nema izbora dogodine

Autor: S. Vojinović | 24.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 9

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će naredne sedmice, kada je reč o platformi o Kosovu, biti definisani svi novi predlozi i primedbe koje su se čule tokom razgovora sa opozicionim liderima, predstavnicima Srba s Kosova i unutar vladajuće koalicije.

Srbija može da čuva Kosovo i da ne ulazi u EU

Srbija može da čuva Kosovo i da ne ulazi u EU | Foto: Aleksandar Dimitrijević

On je kazao da Srbija ne sme da dođe u situaciju da ne može „ni napred, ni nazad“, već da mora se kretati unapred i dodao da su pitanja Kosova i EU povezana i da jedno ne ide bez drugog.


- Srbija može da donese odluku i da ne ulazi u EU, samo moramo da budemo svesni posledica te odluke. Posledice su takve da će narod posle šest meseci od toga da kaže: „Slušajte od ovoga nema ništa, dajte nešto drugo“. Zato mi moramo da definišemo realističnu i ostvarivu politiku. Ako bi se postavilo pitanje izbora - ili Kosovo ili EU, ja bih rekao Kosovo, kao i većina građana Srbije. Međutim, ako sada kažemo nećemo u EU, nego hoćemo Kosovo, mi tako nećemo vratiti Kosovo - dodao je Dačić.

Govoreći o odnosima s Nikolićem i Vučićem, on je negirao medijske navode da je na sastancima s njima govorio o tome da se naredne godine održe vanredni izbori i dodao da je isključivo bilo reči o tome kako da se obave zadaci koji zemlju očekuju u 2013. godini. Dačić je kazao da nijedna odluka u vladi nije doneta preglasavanjem, da se održavaju redovne konsultacije i da nije bilo ličnih nesuglasica s Vučićem, naročito ako se ima u vidu „predistorija njihovog odnosa“.
Premijer je, takođe, negirao da je bilo razgovora o tome da borba protiv korupcije ne ugrozi pojedince koji su u sadašnjoj vlasti i dodao da i ne može biti reči na takav način o tako važnim društvenim procesima. On je najavio da će uskoro u Požarevcu lokalna vlast biti usklađena po principu republičke vlade, a da će nešto slično biti urađeno i u nekim gradovima u Vojvodini.

Krkobabić: Vlada je jedinstvena

Potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je da je vladajuća koalicija stabilna, potpuno jedinstvena u ključnim pitanjima i da se u ovom momentu ne nazire potreba za novim izborima.
- Novi izbori su mogući svaki dan, ali od političke volje koalicionih partnera, njihove snage, unutrašnje kohezije i slaganja, odnosno neslaganja zavisi da li će do njih i doći. Koalicija je o najvažnijim, ključnim pitanjima, kao što je borba protiv korupcije i kriminala, potpuno jedinstvena. Tako da PUPS neće biti akter koji će izazvati prevremene izbore. Bila bi to još jedna izuzetno pogubna nestabilnost za Srbiju, ako bi se neko na taj način našalio s narodom i napravio još jedan dodatni trošak, bez garancije da će novi izbori sutra doneti nešto više. Avantura bi bila posle nepunih godinu dana otvoriti ponovo predizbornu kampanju, koja bi trajala nekoliko meseci, potrošiti ko zna koliko milijardi dinara i dobiti isti ili čak lošiji rezultat - ocenio je Krkobabić.

Poslednji komentari
  • Nezaposleni Vreme: 24.12.2012 11:09h

    Bice bice, zbog tvojih kofera sam ispastao i ostao bez posla, red je da snosis odgovornost za mnogo takvih slucajeva u proteklih par godina

  • bankar Vreme: 26.12.2012 06:36h

    Nece biti ako budes slusao sta ti Vucic prica i ako budes poceo da hapsis ljude iz SPS-a

  • bankar Vreme: 26.12.2012 06:37h

    Svima je jasno da je Vucic taj koji odlucuje koliko ce ova Vlada postojati...

  • bankar Vreme: 26.12.2012 06:38h

    Jedino ko radi u ovoj Vladi je Vucic , tako da jedino njemu izbori odgovaraju...

  • Kockica Vreme: 26.12.2012 22:10h

    samo se ti nadaj Dacicu...bojis se jako za premijersko mesto...ali po anketi mozda ga i lako izgubis.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP