Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SNS-A U PONEDELJAK ĆE OBELODANITI IMENA ODGOVORNIH ZA PROPUSTE U RADU DRŽAVNOG APARATA

Nema ništa od
smene Kneževića i Petkovića!

Autor: I.K. | 03.03.2013 - 18:38:00h | Komentara: 8

Vicepremijer i lider naprednjaka Aleksandar Vučić u ponedeljak će obelodaniti imena odgovornih za propuste u radu državnog aparata, a kako saznaje “Alo!”, ministri poljoprivrede i kulture Goran Knežević i Bratislav Petković neće popiti otkaze, već će proći tek s ukorom.

Aleksandar Vučić i Goran Knežević

Veruj mi, šefe, nisam kriv: Vučić i Knežević | Foto: Rajko Ristić 

Ministrima poljoprivrede i kulture zasad samo packa, saznaje „Alo!“

Iako je Vučić vidno nervozan izašao iz kancelarije posle jednočasovnog sastanka sa Kneževićem, rekonstrukcija vlade za sada nije u planu. To je potvrdio i Igor Mirović, potpredsednik Srpske napredne stranke, koji se posle vanredne sednice Predsedništva obratio novinarima i rekao da o tome nije bilo reči, kao ni o konkretnim imenima. On je negirao da su Knežević i Petković ponudili ostavke.

- Odgovorni u ministarstvima i državnim organima biće kažnjeni za propuste u radu. Aleksandar Vučić će u ponedeljak saopštiti ko je činio propuste i koje će mere biti preduzete. SNS želi istinu o svim temama i odgovornost onih koji su svojim neznanjem, nestručnošću ili nesnalaženjem načinili štetu Srbiji - rekao je Mirović.
On je optužio Demokratsku stranku da vodi “monstruoznu kampanju” protiv poljoprivrede i interesa Srbije. Kako je rekao, na sednici Predsedništva SNS-a razgovaralo se o razmerama štete koju čini ta dobro osmišljena propaganda DS-a. On nije želeo da otkrije imena onih koji su činili propuste, ali je rekao da je reč i o ministrima.

- Naša stranka će nakon odluke Predsedništva pažljivo analizirati rad svih državnih organa i ministara, posebno u resorima koji su danima na meti ove hajke - poručio je Mirović i najavio da će se SNS usprotiviti uvođenju novog nameta koji bi građani Srbije plaćali za javni servis.

Srbija nije izvozila kukuruz u Nemačku
Mirović je na konferenciji pokazao izveštaj Uprave carina kojim je opovrgao medijske napise da je u Nemačkoj otkriven zaraženi kukuruz iz Srbije. Kako je objasnio, u dokumentu se navodi da Srbija u poslednjih 14 meseci uopšte nije izvozila kukuruz u Nemačku, a da je tvrdnja o zaraženom kukuruzu deo prljave kampanje DS-a.
- Ova politička akcija je zaista monstruozna, nezabeleženih razmera, zloupotrebljavaju se deca i zdravlje ljudi i lansiraju se laži - izjavio je Mirović, uz opasku da je proverom utvrđeno da pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić nije prijavio ni pretnje niti mito za koji tvrdi da mu je nuđen.

Poslednji komentari
  • ivanovo korito Vreme: 03.03.2013 19:34h

    Ako su Demokrate ocekivale da ce doci do loma kako u Vladi tako i u stranci grdno su se prevarili. Pa i mala deca znaju sta je bio cilj ove prljave igre.

  • giant Vreme: 03.03.2013 21:30h

    Kada g. Vučić konačno shvati da nema napretka bez savremene državne uprave u kojoj je dominantan princip profesionalnih zasluga a ne rođačko-partijskih i sl. Sada se sve ovo odbija o glavu starešinama pojedinih državnih organa koji nisu reformisali svoje državne organe i zaposlili prave profesionalce.

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 04.03.2013 01:24h

    To su najobičniji parolaši koji se igraju državnika.Biti ministar je danas u Srbiji put do milioneerstva a ne obaveza vodjenja politike napredka zemlje.

  • Mitar Vreme: 04.03.2013 05:40h

    Ne može ministre da smenuje vučić,nego dačić.Nije vučić mjerodavan za smenu,nego samo za predlog dačiću, šta da uradi sa ministrima iz njegove stranke.A najveće zlo za stranku je to što ostali nemaju mišljenje,nego se slijepo sluša vučić.Inače i ako ih smene ili ne smene,svakako je najveća šteta nanešena sns,jer sve te brljotine prave ljud iz njihove partije.

  • misho Vreme: 04.03.2013 08:06h

    nisam za sns a ni za ds.za istinu sam.činjenica je da je knežević govorio neistine u vezi sa količinom aflatoksina u mleku i obmanjivao narod.pa čak sa takvim činjenjem izazvao reakcije evropske unije i bugarske.interes države ne sme biti uskogrud i da vodi interes samo o proizvođačima mleka.stanovništva je puno-puno više i zdravlje nacije je prioritet.knežević i saradnici su upravo na tome pali na ispitu i nužna je smena.ješića takođe smeniti ako je lagao da mu je nuđen mito i prećeno mu, jer je sa takvim delovanjem uznemirio javnost.u pravilnik vratiti graničnu vrednost aflatoksina na 0.05gr/l.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP