Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BOJAN PAJTIĆ

Nema više izvinjenja!

Autor: Tanjug | 07.03.2015 - 19:40:00h | Komentara: 1

Svečanom akademijom u beogradskom Domu omladine Demokratska stranka obeležila je 25 godina od obnavljanja rada, a njen lider Bojan Pajtić poručio je večeras da se ta partija više neće izvinjavati.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Nenad Mihajlović

 
- Nećemo se više izvinjavati, ja sam se izvinio u ime svih nas i u ime onih koji više nisu sa nama. Izvinio sam se i zbog onoga što su neki od nas činili, ali i zbog onoga što nikada niko od nas nije učinio... Dosta je bilo sa tim, nećemo se više izvinjavati - rekao je Pajtić.

Pajtić je poručio da je danas osnovni zadatak DS da "prevede autokratiju u istinski demokratski poredak".

On je upitao kome će se više izvinjavati "kada i poslednji mladi čovek ode iz zemlje", ali i zašto bi se DS pravdala za mostove, investicije u Vojvodini od sedam milijardi evra, beogradske bulevare...

 - Kome? Onima koji svečano otvaraju semafore ili lepe Mercedesov znak na šasije i ko laže narod o fabrici mirkočipova i avionskih delova  -upitao je Pajtić i dodao da mu "ne pada na pamet da se pravda onima što zadužuju Srbiju za 195 evra u sekundi".

Upitao je dokle će DS da se bavi sobom, dok u vlasti sede ljudi sa kupljenim diplomama, masterima, lažnim doktoratima, a ima i onih koji ne mogu da dokažu srednjoškolske diplome.

Poručio je da ta partija neće pokleknuti pred onima čija snaga ne leži u znanju.

 - Srbija danas zavisi od obrazovanja (Tomislava) Nikolića, (Bratislava) Gašića, (Nebojše) Stefanovića, radnog iskustva (Aleksandra)Vučića i (Aleksandra) Vulina i vizije (Marjana) Rističevića i (Zorana) Babića - rekao je Pajtić.

On je naglasio da stranka čiji je lider neće pristati da se od Srbije pravi privatna država koja će biti potčinjena jednom čoveku u krugu njegovih poslovnih partnera i poručio da demokrate zahtevaju bolje obrazovanje, zdravstvo, kao i pravdenije društvo.

Prema Pajtićevim rečima, vlast danas štiti banke od štediša i brani bogate od siromašnih, a mere štednje su "katastrofalne, kao i posledice koje iz toga proizilaze".

 - Gledamo predsednika vlade koji sa prezirom govori o sopstvenom narodu i dok on šeta po svetu u Leskovcu se hleb i mleko kupuju na potvrdu od sindikata - tvrdi Pajtić.

Prvi predsednik DS i predsednik političkog saveta Dragoljub Mićunović govor je otvorio rečima: "Još sam tu, kao što sam i tada obećao - trajaću", a za kraj je poručio, da će do poslednjeg daha biti uz Demokratku stranku.

 - Svako ko misli da je privatizovao Srbiju, grdno se vara. Tu sam, kao i svi vi da se borimo do poslednjeg daha, za slobodu govora, protiv primitivizma i cenzure - rekao je Mićunović.

Svečanoj akademiji, iako su bili pozvani, nisu prisustvovali bivši predsednici stranke Boris Tadić, Dragan Đilas, dok su se pozivu odazvale bivše demokrate, a sada lideri LDP i Zajedno za Srbiju, Čedomir Jovanović i Dušan Petrović.

Takođe, akademiji nije prisustvovao ni Vojislav Koštunica.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Cembalista Vreme: 08.03.2015 21:56h

    Najveci uspeh u politickoj karijeri gospodina Pajtica - formiranje fiktivnog politickog aparata! Sto se tice izvinjenja, nema potrebe, samo neka se ne pojavljuje vise u javnosti i gradjani ce biti zahvalni!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP