Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ULAGANJA

Nemački investitori žele u Srbiju!

Autor: | 18.11.2014 - 07:10:00h | Komentara: 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel zaključili su juče da će strukturne reforme u Srbiji doprineti njenom razvoju i dolasku novih nemačkih investicija. Vučić je naglasio da je Nemačka najznačajniji privredni i politički partner Srbije i poručio da će nemački privrednici u Srbiji moći da se osećaju kao kod svoje kuće.

Nemački privrednici u Srbiji mogu da se osećaju kao kod kuće, poručio Vučić

Nemački privrednici u Srbiji mogu da se osećaju kao kod kuće, poručio Vučić | Foto: FoNet

- Drago mi je što će ministri privrede razmeniti zvanične note o osnivanju nemačko-srpske privredne komore, institucije koja Srbiju još jasnije stavlja na mapu potencijalnih destinacija za nemačke investitore. Mi ćemo, verujem, pre Božića imati zaključen aranžman sa MMF-om, a to govori o sigurnosti ulaganja u našu zemlju i ozbiljnosti u reformama koje sprovodimo - zaključio je Vučić.


Nemački vicekancelar izjavio je da su nemački privrednici zainteresovani da šire investicije u Srbiji i istakao da je veliki broj novih potencijalnih investitora iz Nemačke pokazao veliku zainteresovanost za Srbiju. Pomenuvši da su nemačka srednja preduzeća glavni investitori u Srbiji, Gabrijel je objasnio da ona već decenijama predstavljaju okosnicu razvoja Nemačke.
Poslednji komentari
  • Kermit Vreme: 18.11.2014 09:20h

    Treba na najbolji mogući način iskoristiti dobre odnose sa Nemačkom, i unaprediti saradnju sa nemačkim privrednicima i njihovim velikim kompanijama. Srbiji je svaka investicija dobrodošla!

  • Maja33 Vreme: 18.11.2014 09:28h

    Delegacija nemačkih privrednika u Srbiji je šansa za blisku saradnju, i njihova potencijalna ulaganja u srpsku privredu! Ne sumnjam da će premijer biti odličan domaćin, i da će ih zainteresovati za saradnju sa Srbijom!

  • Niki Vreme: 18.11.2014 09:34h

    Dolazak 40 nemačkih privrednika nije mala stvar! Sada je jako bitno zainteresovati ih za investiranja i ulaganja u našoj zemlji! Verujem da će premijer odlično odraditi svoj deo posla, i da će mnogi od njih želeti saradnju sa Srbijom!

  • Kejti Vreme: 18.11.2014 15:18h

    Nemačka je država sa jakom i razvijenom privredom, a nama su neophodne njihove investicije. Tako da nam je saradnja sa Nemačkom veoma bitna, i to treba da bude jedan od prioriteta u skorijoj budućnosti!

  • Sale Vreme: 18.11.2014 20:32h

    Nemacka je danas vazan privredni partner Srbiji. Zbog finansijske stabilnosti ove drzave, Srbija mora da na jos veci stepen podigne saradnju sa ovom drzavom koja je uzgred jedna od najstabilnijih clanica EU u svakom pogledu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP