Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UREDNO PRIMA PLATU U MSP IAKO JE NIKO NE VIĐA NA POSLU

Ni Alisa ne zna šta radi u Vladi!

Autor: Ekipa Alo! | 10.09.2014 - 16:00:00h | Komentara: 6

Čim je zamenjena u rekonstrukciji prethodne Vlade, tadašnja ministarka sporta i omladine Alisa Marić rešila je da se ne seli iz Nemanjine 11, te je sebi obezbedila udobnu savetničku fotelju, i to u srpskoj diplomatiji! Kako „Alo!“ saznaje, bivša ministarka i šahistkinja uskočila je na mesto savetnika ministra spoljnih poslova, ali je, prema tvrdnjama naših izvora iz Ministarstva, niko ne viđa ni da svraća u zgradu u kojoj navodno radi!

Alisa Marić

U zemlji čuda: Alisa Marić | Foto: FoNet

 

„Ministarstvo će vam odgovoriti. Bojim se da nešto
pogrešno ne odgovorim. Najbolje je da njih sve
pitate”, kaže Marićeva na pitanje šta radi u MSP

Zanimljivo je da u Ministarstvu spoljnih poslova, ni posle nedelju dana, brojnih zvaničnih zahteva i poziva, nije bilo moguće saznati čak ni osnovne podatke o ovom angažmanu bivše ministarke, a još zanimljivije da više informacija o svom novom poslu u MSP-u nije znala da nam kaže ni sama savetnica ministra Alisa Marić. Na konkretno pitanje otkada radi kao savetnik i koja su joj zaduženja, ona nam je poručila:

- Ministarstvo će vam odgovoriti. Bojim se da nešto pogrešno ne odgovorim. Najbolje je da njih sve pitate. Prema saznanjima našeg lista, Alisa Marić popunila je savetničku poziciju krajem 2013. dok je šef srpske diplomatije bio Ivan Mrkić, koji ju je i preporučio za to mesto. Iako je bilo dosta povika na Mrkićevu kadrovsku politiku, posebno na nova zapošljavanja u ionako brojčano ogromnom ministarstvu, novi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije radio velike rezova, pa je i Alisu Marić ostavio da ga savetuje.

Jedina njena veza sa diplomatijom mogla bi biti činjenica da je rođena u Njujorku dok je njen otac službovao u sedištu UN-a. U Dačićevom kabinetu prednost joj je i odlično poznavanje engleskog i ruskog. Alisa Marić diplomirala je i doktorirala na Ekonomskom fakultetu, a na Megatrendu radi kao predavač Fakulteta za kulturu i medije.

Šurovao sa Šarićem, pa vraćen u ambasadu?


MSP je uspeo da na najdiskretniji mogući način vrati Branka Lazarevića na dužnost otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Atini! On je u ovom trenutku čak prvi čovek naše ambasade, jer Srbija još nije imenovala svog ambasadora u Grčkoj. Bivši šef kabineta ministra policije, dok je tu dužnost obavljao Dačić, povučen je iz Atine u Beograd kako bi bio saslušan zbog sumnje da je odavao službene tajne narko-kartelu Darka Šarića. Iako njegove veze sa Šarićem još nisu razjašnjene, Lazareviću je vraćen i diplomatski pasoš, ali i sve beneficije koje uživaju diplomate na službi.

Poslednji komentari
  • Đokara Vreme: 10.09.2014 18:37h

    Neshvatljivo mnogo prljavog veša u našoj politici, diplomatiji i državi, generalno ! Takva praksa uništila bi i mnogo ekonomski jače zemlje od naše, Dokle li će Srbija izdržati dok joj ne pukne kičma, od svih tereta koje nosi ?

  • Ljilja Vreme: 10.09.2014 19:09h

    Kada sve ovo pročitate pitate se da li uopšte postoji nešto normalno u Srbiji. Eto gde su naši novci. Pa koja Vlada sme ovako nešto da toleriše? Naravno Vlada Republike Srbije. Uopšte nema zato opravdanja da se smanje penzije i plate. Ovo je legalna pljačka, na koju odgoborni žmure, jel i sami to isto rade.

  • grada Vreme: 10.09.2014 22:50h

    Evo sta SnS radi i kako se ponasa, a licemerno pricaju o stednji i smanjenju plata i penzija! Pa ti ljudi ne znaju ni ko im u vadi radi i sta!

  • milunher Vreme: 11.09.2014 07:31h

    Valjda ce ovaj narod ipak shvatiti da je doslo vreme revolucije!!! Promena Srbije iz temelja,novi ljudi,nove snage ,postene,obrazovne,rodoljubive ...ima ih

  • Momir Vreme: 11.09.2014 08:14h

    Alisi predlazem da se vrati takmicarskom sahu jer ona je jos uvek nasa najbolja sahistkinja. Stvarno neznam zasto se ne takmici jer svojevremeno je igrala finale svetskog prvenstva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP