Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ DANAS ODLUČUJE O PRVOM ČOVEKU PARLAMENTA

Ni naprednjaci ne znaju ko će biti šef Skupštine

Autor: B. Rajić | 21.04.2014 - 22:37:00h | Komentara: 0

Novi predsednik Skupštine Srbije biće član Srpske napredne stranke, i to je jedino što svi članovi srpskog parlamenta znaju. Ko će im biti šef, međutim, i dalje je nepoznanica.

Kandidat broj 1: Jadranka Joksimović

Kandidat broj 1: Jadranka Joksimović | Foto: RAS

Kako se danima spekuliše u javnosti, kao potencijalni kandidati za lidera parlamenta pominju se Zoran Babić, Jadranka Joksimović i Goran Knežević. Ko će od njih sesti u predsedničku fotelju, međutim, zna samo budući premijer Aleksandar Vučić, koji bi trebalo da danas donese tu odluku.

Kandidat broj 2:  Goran Knežević

Kandidat broj 2: Goran Knežević | Foto: FoNet

Dame više šefovale

Od uvođenja višestranačja u Srbiji, ovo će biti petnaesti izbor za predsednika Skupštine. Do sada su parlamentom predsedavali predstavnici skoro svih stranaka koje su i danas aktivne na političkoj sceni, a najveću vlast su imale dame - Nataša Mićić i Slavica Đukić Dejanović. One su u isto vreme sa funkcijom prve dame parlamenta obavljale i funkciju predsednika države.

Jedan od potencijalnih kandidata Goran Knežević, koji je s druge strane viđen i kao pokrajinski premijer, ako dođe do prekomponovanja vlasti u Vojvodini, ističe za „Alo!“ da niko od članova SNS-a ne zna ko će biti predsednik parlamenta.

- Sve što se piše ovih dana u medijima su u stvari samo govorkanja. Ni mi ne znamo ko će biti predsednik Skupštine. Ono što je možda mogu da kažem da smo razgovarali i konsultovali se, i vrlo verovatno Skupština neće menjati predsednike na godinu dana kao što smo predložili. Još jednom ćemo pitati koalicione partnere i razgovarati sa šefovima poslaničkih klubova i onda odlučiti. Sve će se znati do kraja današnjeg dana - kaže Knežević.

Kandidat broj 3:  Zoran Babić

Kandidat broj 3: Zoran Babić | Foto: RAS


Najviše staža u obavljanju funkcije predsednika Skupštine imali su socijalisti, a upravo je njihov kadar Slavica Đukić Dejanović jedina izdržala ceo mandat.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP