Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROTEST U ZAJEČARU

Ničić isprozivao bivše saborce (VIDEO)

Autor: S. Božinović | 12.01.2015 - 13:59:00h | Komentara: 11

Bivši gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je na čelu grada bio devet godina, juče je organizovao protesni miting protiv aktuelne vlasti koji je iskoristio da napadne kolege iz opozicije.

Boško Ničić

Boško Ničić | Foto: Stanko Đalić

Iako je do nedavno Boško Ničić imao hiljade pristalica, na mitingu se okupilo svega nekoliko desetina ljudi. Putem megafona, Ničić se obratio okupljenima kritikujući rukovodstvo grada, prozivajući predsednika skupštine Sašu Mirkovića, aludirajući na, "nedomaćinsko ponašanje nezaposlenost, bahanalije…".
Iako je parola okupljanja bila "Da bahate najurimo", Ničić je na iznenađenje okupljenih žustro iskritikovao svoje dojučerašnje partiske bliske saradnike i partiske kolege iz URS-a.

Mirković: Pomiriću ih

na Prajdu

Saša Mirković, predsednik gradske skupštine, koji je prozivan na mitingu kao ''lopov'', kazao nam je:
-Ne bih da učestvujem u ''brakorazvodnoj parnici'' između Ničića i Jokovića. Ali, kao širokogrud čovek, ja pozivam njih dvojicu da dođu na prajd festival koji će se pod nazivom ''Zona tolerancije'' održati u Zaječaru, i da tamo pokušaju da obnove svoj odnos – ironično je kazao Mirković.

- Protest nije uperen samo protiv Saše Mirkovića. Naprotiv, smatram da su jednako odgovorni i devet odbornika URS-a koji su prodali veru za večeru i podržavaju politiku aktuelne vlasti koja vodi grad u strah, beznađe i lopovluk– vikao je Ničić preko megafona.
Da pojasnimo - kada je sa političke scene nestao URS, Ničić je osnovao Pokret ''Živim za Krajiinu i Homolje – Boško Ničić'', a njegov najbliži saradnik iz URS-a, koji je bio predsednik Skupštine, osnovao je ''Zajedno za Zaječar – Ivan Joković Labud''. Devet odbornika priklonilo se Jokoviću. Joković i njegovi članovi nisu bili juče na Ničićevom mitingu.
Obzirom da je Ničić prvi put javno prozvao svoje bivše saradnike, pitali smo Jokovića za mišljenje.

- Smatram da Ničić nije prozvao mene, već one koji su se priklonili SNS-u. Sa Ničićem više nisam ni u kakvom kontaktu. Činjenica je da sam najveća opozicija aktuelnoj vlasti – rekao nam je Joković.
Na pitanje zbog čega sa Ničićem nije zajedno oformio političku opciju, Joković kaže:
- Ja samo obavljam svoju funkciju u skupštini grada, to je sve što ću reći – kaže Joković.

Ničić je na izborima osvojio mandat poslanika u gradskoj skupštini, ali se do sada nije pojavio ni na jednoj sednici.
U Zaječaru postoji nekoliko opozicionih tabora sa zajedničkim ciljem – da promene aktuelnu vlast. Međutim, oni međusobno ne razgovaraju i jedni drugima su jaka konkurencija.
Poslednji komentari
  • Kole B. Vreme: 12.01.2015 14:26h

    da li su u ovoj nekolicini gradjana koji ga podrzavaju svi oni kojima je isplatio novac iz budzetske kase za ujed psa lutalice?

  • Bole Vreme: 12.01.2015 14:29h

    Nije lako kad nekome uzmete fotelju,funkcije,sad bi opet da se vrati.Cemu sad doticnom smetaju bivsi saradnici bas se pitam??

  • Tijana Vreme: 12.01.2015 14:31h

    Od svega ovoga podržavam samo izjavu gospodina Mirkovića jer je to inteligentno rečeno.Što se tiče Boška i Jokovića tu priču i vrapci znaju ,ali obzirom da im je uskraćen gradski budžet počinju i prozivke.

  • Ilija Vreme: 12.01.2015 14:31h

    Nicic vise ne zna sta ce od muke pa se hvata za slamku... Mene bi bilo sramota da izadjem pred nekoliko desetina ljudi i izrazavam svoje nezadovoljstvo, a pogotovo ako to radim protiv svojih nekadasnjih saradnika. Ako danas pljuje nekog sa kim je do juce saradjivao, sta ce raditi sutra?!

  • Todor Vreme: 12.01.2015 14:32h

    Sad mu nisu dobri ni bivsi saradnici,ma dal je moguce? Ovaj covek bi trebao zajedno sa Jokovicem da odgovara za svoja dela,jer dosta je bilo njihovih bahacenja,samo su lose doneli Zajecaru,sreca pa vise nisu na vlasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP