Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIREKTOR VBA DEMANTUJE JANKOVIĆA

Niko nije vikao na ombudsmana!

Autor: Alo.rs | 07.05.2015 - 12:28:00h | Komentara: 5

Povodom jučerašnje izjave Zaštitnika građana Saše Jankovića da je ministar odbrane na njega vikao tokom posete VBA, danas se oglasio direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković. Premijer konstatovao da je "Janković u sukobu sa svima".

Petar Cvetković, načelnik VBA

Petar Cvetković, načelnik VBA | Foto: Emil Čonkić

Kancelarija Zaštitnika građana juče je saopštila da je ministar odbrane Bratislav Gašić "primorao" zaštitnika građana Sašu Jankovića da prekine kontrolnu posetu Vojnobezbednosnoj agenciji (VBA).

Tim povodom, danas se oglasio direktor VBA Petar Cvetković koji tvrdi da Jankoviću nije pokazao nikakva nova dokumenta o incidentu koji se dogodio u vreme Parade ponosa kada su prebijena braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

"Zaštitnik građana Saša Janković, sa dva saradnika, došao je u VBA u najavljenu kontrolnu posetu, 6. maja popodne. U prostorijama Ministarstva odbrane dočekali smo ih ministar odbrane Bratislav Gašić i ja kao direktor VBA, sa saradnicima.

Neprimereno je reći da se ministar Gašić, koji je na svom radnom mestu, "nenajavljeno pojavio na sastanku", kako to izjavljuje Zaštitnik građana Saša Janković, već je u maniru dobrog domaćina sačekao goste.

Napominjem da nema nikakvih novih dokumenata, vezanih za događaj oko Parade ponosa, a koja već nisu predstavljena na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.
Ističem da u toku kontrolne posete Zaštitniku građana ni u jednom momentu nije izrečena bilo kakva uvreda ili provokacija. Kada se razvila diskusija o nadležnostima i zakonskim ovlašćenjima Zaštitnika građana i drugih institucija Republike Srbije, gospodin Janković je bez ikakvog razloga, naglo završio kontrolnu posetu i napustio prostorije VBA", navodi se u saopštenju direktora VBA, brigadnog generala Petra Cvetkovića.

VUČIĆ: On je sa svima u sukobu

Povodom sukoba Jankovića i Gašića danas se oglasio i premijer Aleksandar Vučić koji je konstatovao da je "Janković izgleda u sukobu sa svima", ali i dodao da će ga oni ostaviti da radi i ponaša se kako hoće.


"Izgleda da je ombudsman Janković u sukobu sa svima. Nisam pogrešio, izgleda da je u sukobu sa svima, ali što se mene tiče, mi ga ostavljamo da radi i da se ponaša kako god hoće, jer ja stvarno mislim da svakog dana što više aktivnosti ima da sve više i sve bolje govori o sebi", rekao je Vučić.


Premijer je dodao i da taj slučaj više neće da komentariše, a na pitanje šta se juče desilo izmedju Gašića i Jankovića, rekao je "ništa".

"Znam šta se desilo, ništa se nije desilo. Ovaj njemu rekao 'evo ti Gojković, ovaj njemu kaže našao si papire, ovaj treći viče nisi našao papire i sad od mene tražite da to objašnjavam", rekao je premijer.

Upitan hoće li neko snositi posledice zbog toga i da li takav odnos treba da imaju institucije u Srbiji, Vučić je kratko prokomentarisao:

"Ja kažem da nije to odnos institucija u Srbiji, ali to govori, čini mi se, ne samo o jednoj strani, nažalost.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 07.05.2015 13:30h

    Pišite vi šta god hoćete ali taj Janković je premazan svim mastima. Svakim danom na osnovu njegovog ponašanja i viđenja balističara Vasilija Gliba sam ubeđen da oko onog samoubistva nisu čista posla.

  • Miroslav Nikolić Vreme: 07.05.2015 14:42h

    Žalosna si Srbijo da žalosnija biti ne možeš upravo zbog ovakvog neprimerenog ponašanja tvog premijera i ministra odbrane, koji se usuđuju da Zaštitniku građana ne ustupe tražene materijalne dokaze, da ga onemogućavaju da izvrši svoju službenu dužnost i da ga vređaju u njegovom najsavesnijem izvršavanju svog posla. Kada Zaštitnik građana ne može da dođe u posed materijalnih dokaza sa "parade ponosa" i druge materijalne dokaze, jer mu to onemogućava izvršna vlast, šta onda mi obični smrtnici treba da tražimo pred vratima pravde ove države. Vreme je sazrelo da se ova Vlada što hitnije sbaci sa grbače naroda. Dosta je laži, prevare i obmane.

  • nnn Vreme: 07.05.2015 16:27h

    A u principu bas je bilo za *OCEKIVATI* da doticni za svog predpostavljenog kaze da vikao je!!!!!!!

  • ljubica Vreme: 07.05.2015 19:12h

    Naravno da nije niko vikao. Sasa Jankovic po obicaju laze.

  • Видосав Vreme: 08.05.2015 16:09h

    У нормалном поступку уз поштовњје законских одредби да би неко ван јединице дошао у контролу мора имати овлашћења а одобрене податке унети у оверену службену бележницу.Зависно од степена тајности тееба потписати изјаву о цувњју војне тајне.Анархија није демократија.Некултура понашања није уз пљување по војсци је могућа код примитиваца који су стицајем околности постављени на одговорне дужности

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP