Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKUPŠTINSKI ODBOR O PRISLUŠKIVANJU

Niko u Vojsci nije naredio praćenje stranaka

Autor: Tanjug | 09.04.2015 - 12:40:00h | Komentara: 0

Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti zaključio je danas da niko u Ministarstvu odbrane (MO) i Vojnobezbednosnoj agenciji (VBA) nije naložio ili naredio pripadnicima te agencije da prikupljaju podatke i saznanja koja se tiču aktivnosti političkih partija.

Snouden: Čitaju sve mejlove i poruke na društvenim mrežama

Ilustracija | Foto: Andrej Isaković

Odbor je na današnjoj sednici, kako piše na skupštinskom sajtu, razmatrao izvestaj generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane o vanrednom nadzoru VBA, koji je izvršen 18. i 19. marta u cilju ustanovljavanja zakonitosti postupanja te agencije u prikupljanju podataka sadržanih u dokumentu SP 1696-1/14 od 14. novembra 2014. godine.

Taj dokument je na jednoj od prethodnih sednica Odbora pokazao zaštitnik gradjana Saša Janković, tvrdeći da su u njemu sadržani navodi da su pripadnici VBA pratili miting SRS u novembru 2014. godine.
Odbor je zaključio i da su podaci o aktivnostima pristalica Srpske radikalne stranke u novembru 2014. godine dobijeni razmenom podataka i saznanja sa drugim subjektima bezbednosti na prostoru pokrajine Vojvodine.
Takođe, zaključeno je da je VBA prikupljala podatke o ugroženosti štićenih lica i objekata, a ne o političkim aktivnostima i da ih je, na osnovu pisanog zahteva, ustupila MUP-u Srbije.

To skupštinsko telo je podržalo predlog generalnog inspektora službi da Savet za nacionalnu bezbednost u skladu sa Uredbom o odredjivanju poslova bezbednosne zaštite odredjenih lica i objekata u što kraćem roku donese odluku o kontraobaveštajnoj i bezbednosnoj zaštiti premijera Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP