Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SRBIJE:

Nikolić: Apsolutno znam da će nam Brisel tražiti da priznamo Kosovo!

Autor: Novosti | 06.12.2014 - 18:07:00h | Komentara: 5

Apsolutno znam da ćemo se naći pred izborom: ili Kosovo ili Evropa i na to moramo da budemo spremni, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ruse hvali, na Nemce se ugleda: Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: A. Dimitrijević

Nikolić sutra razgovara

sa Putinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će u direktnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razmotriti novonastalu međunarodnu situaciju.

Nikolić je prethodno najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsednikom o sudbini Južnog toka.

"Treba bez srdžbe da sednomo i razgovaramo sa Rusijom. Tim povodom iniciraću direktan kontakt sa predsednikom Putinom", rekao je Nikolić za “Novosti”.

„Brisel će nas suočiti sa priznavanjem Kosova i na to moramo da budemo spremni. O tome što pre treba da postignemo nacionalni konsenzus i vreme je da o tome razgovaram sa premijerom Vučićem“, rekao je Nikolić u intervjuu za Večernje novosti.
On dodaje da reči komesara EU Johanesa Hana, koji je o tome govorio, niko iz EU nije demantovao, „a to znači i da komesar nije govorio samo iz svoje glave, već je očigledno izneo zvaničan stav“.
Upitan da li bi predvodio državu koja bi se odrekla Kosova zarad članstva u EU, Nikolić kaže da ne bi učestvovao u vladi koja bi priznala nezavisnost Kosova i „koja bi merila hoćemo li više evra dobiti ako ga se odreknemo“.
Na dodatno pitanje smatra li da bi vlada u tom slučaju pošla za njim, odgovara da ne sumnja da bi Vlada imala istu poziciju.
„Ne mora da pođe za mnom. Pošla bi za svojim Ustavom, interesima i raspoloženjem građana Srbije, čašću, moralom…Ne sumnjam da bi Vlada imala istu poziciju u tom slučaju“, rekao je predsednik Srbije i dodao da među ljudima koji nešto znače u srpskoj politici ne vidi nijednog koji bi se odrekao Kosova i da bismo se „istovremeno odrekli svega onoga što nas čini Srbima“.

Nikolić je takođe, upitan zašto je odlučio da prvi od zvaničnika o tome progovori, rekao da vidi da se osim njega na tu temu niko ne izjašnjava ili kaže da tog uslova nema u pregovorima.

„Ne treba da zabijamo glavu u pesak poput noja i da ne vidimo lava koji nas jede odozgo“, zaključio je predsednik Srbije.

Poslednji komentari
  • kosač Vreme: 06.12.2014 18:57h

    bar imaš muda da kažeš istinu za razliku od tvog mladjeg dojučerašnjeg cimera. i on će to priznati uskoro, samo što će to kasno priznanje da nas mnogo mnogo košta,a nije bilo moranje.

  • saw Vreme: 06.12.2014 19:52h

    a to je shvatio dok je studirao

  • Драгомир Vreme: 06.12.2014 20:38h

    Прецедниче ми мој Томо,енглези напуштају Евро зезанцију у којој нису ни били?Онда аутори поменуте зезанције источни немци клече и куме французе да их не напусте што су они једва чекали!Евро зезанција се растура а Хрватску,Румунију и Бугарску још нико није обавестио?А Италија слави јер је она прва пострадала у тој Евро зезанцији ничим изазваној.Скочиле су им тада цене а народ није смео да писне.И тако ти Томо мој прецедниче џаба се надамо тамо неког уласка.Са мало буке да је Евро зезанција ,,пиши пропало,, и ето нам рускога гаса!

  • davca Vreme: 07.12.2014 10:08h

    Sta da se radi protiv sile se ne moze ,nase je samo da se nadamo da do toga nece doci..

  • Makrijan Vreme: 07.12.2014 18:21h

    Ukoliko Predsednik Srbije i Vlada Srbije nisu sposobni i odlucni da zastupaju i brane Ustav Srbije treba da podnesu momentalnu ostavku i da prekinu vise da nas svakodnevno nerviraju svojim kukumavcenjem Nema niko pravo i neka se niko ne usudjuje i da pomisli na otudjenje svetog Kosova i Metohije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP