Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SRBIJE KRITIKUJE MINISTRE

Nikolić: Dačić i Mihajlović se samokandidovali za predsednika

Autor: Alo/Agencije | 26.01.2015 - 09:13:00h | Komentara: 7

Predsednik Srbije kaže da mu nije jasno zašto se Ivica Dačić i Zorana Mihajlović samokandiduju za predsednika države i dodaje da "petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu". Mihajlović odgovara da se nije samokandidovala i da će narod predsednika birati na izborima.

Broj  honorarnih  saradnika  značajno je povećao predsednik: Tomislav  Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Vesna Lalić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da mu nije jasno zašto se ministri Ivica Dačić i Zorana Mihajlović samokandiduju za njegovu funkciju kada je došao tek na pola mandata i da se ni, kako je rekao, ni "žuti iz opozicije" ne ponašaju tako kao njih dvoje.
Kako je Nikolić, rekao u intervjuu za današnji "Informer", potpredsednica SNS nema čak ni pravo da se kandiduje.
- Šta god da je htela, član SNS ne može sam javno da se promoviše za predsednika. To je stranačka odluka, a o tome se nije razgovaralo unutar partije. Tek sam na pola mandata. Šta dalje da objašnjavam? - rekao je Nikolić.
On kaže da SNS neće kazniti Mihajlovićevu, jer ne kažnjava stranka već javnost.
- Teško će građani shvatiti preveliku ambiciju koja nije realna. Napadati predsednika na pola mandata?! To čak ne rade ni "žuti iz opozicije". Znate, iskusni političari znaju da petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu. Prvi je, doduše, kukuriknuo Ivica Dačić. Ali onda su još neki počeli da kukuriču... Ti što upadaju u politiku na čudan način i promovišu se kao stručnjaci za svaku oblast, pa mogu svake godine da budu ministri u drugom resoru, ne znaju ni političku teoriju ni političku praksu. Ponašaju se kao petao o kom sam govorio - rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije nije želeo da spekuliše da li je ovim rečima nagovestio ko bi u SNS mogao da bude smenjen u rekonstrukciji vlade rekavši da je to "rejon premijera", ali da, pošto je dugo u politici primećuje da neki ministri ne zadovoljavaju kriterijume koje bi postavio.
Nikolić je rekao da će tekst rezolucije o Kosovu pisati uz konsultacije sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je vreme da preuzmu inicijativu i izvuku maksimum.
- Čujem da će tražiti da potpišemo nekakav obavezujući sporazum sa Prištinom. Da li će to značiti sporazum sa Kosovom, koje će imati prerogative nezavisne države? Ako je tako, bolje da odmah iznesemo stavove i raščistimo to pitanje - kazao je on i dodao da ako EU očekuje priznanje takozvane nezavisnosti - toga neće biti.
- Ne pada mi na pamet da učestvujem u tome - zaključio je Nikolić.
Na navode predsednika Srbije o prevelikoj ambiciji danas je gostujući na RTS odgovorila ministarka Zorana Mihajlović.
Potpredsednica Vlade izjavila je da se nije kandidovala za funkciju predsednika Republike.
Mihajlović, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, nije želela da komentariše izjavu predsednika Srbije  koji je rekao da mu nije jasno zašto se ona i Dačić "samokandiduju za njegovu funkciju".
- Kandidovala se nisam. Ne bih da komentarišem. Kada dođe vreme za izbor predsedika Srbije građani će odlučiti ko će biti predsednik Srbije - rekla je Mihajlović.
Poslednji komentari
  • bojann90 Vreme: 26.01.2015 10:34h

    Predsednik se bira na izborima to svakako, Zorana svakako ne moze da se kandiduje bez pristanka partije.

  • car Vreme: 26.01.2015 10:38h

    Ko li će tebe vise da izabere za predsednika. Dolazi odakle ti donacij od 1 milion evra pa ako. Je ispravna danplatis porez na to.

  • bojann Vreme: 26.01.2015 16:11h

    Koliko znam ne moze da se kandiduje bez pristanka stranke,to je ipak stranacka odluka.

  • jadane sakri se Vreme: 27.01.2015 09:50h

    u bajcetinu ine izlazi iz nj analfabeto sa kupljenom diplomom a nisi video ni kako ti fakultet izgleda i gde se nalazu Vucicu kriminal se cisti od glave jer od nje riba smrdia a ti smo o tom na prazno pricas. Gotovo je sa vama

  • marjan Vreme: 27.01.2015 12:29h

    Nikolic je Car. Mnogo smo hleba pojeli zajedno na radnoj akciji Beograd bar. Takav covek se radja samo jednom. Da mu Bog podari zdravlje i nista vise.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP