Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KOSOVO

Nikolić: Evropo,
pazi šta pričaš!

Autor: Tanjug | 13.10.2012 - 09:54:00h | Komentara: 10

"Termin '(teritorijalni) integritet Kosova' nije prihvatljiv za Srbiju, koja očekuje da će EU biti nepristrasan medijator u dijalogu Beograda i Prištine!

Opomenuo Evropu - Tomislav Nikolić

Opomenuo Evropu - Tomislav Nikolić | Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da od EU očekuje da bude nepristrasan medijator u dijalogu Beograda i Prištine i da izmeni za Srbiju neprihvatljivu formulaciju o "teritorijalnom integritetu Kosova", navedenu u Strategiji o proširenju EU.
Izmena te formulacije predstavlja mali korak, koji bi dao dodatnu snagu Srbiji, kako bi u dobroj volji i u interesu svih građana rešila sve postojeće probleme i nastavila dijalog na najvišem političkom nivou", izjavio je Nikolić.

Pitanje integriteta vrlo pipavo - Toma Nikolić

Pitanje integriteta vrlo pipavo - Toma Nikolić | Foto: AP

Ocenivši da se kroz preciziranje u formulacijama u Strategiji za proširenje Evropska unija "pozitivno određuje prema nezavisnosti Kosova i Metohije", predsednik Srbije je rekao da za EU ne bi trebalo da bude prihvatljivo odvajanje dela Srbije, jednog od osnivača UN.
Za EU, dodao je Nikolić, ne bi trebalo da bude ni neprihvatljivo da Srbija ne želi da u Strategiji za proširenje deo njene teritorije dobije atribut države, suprotno međunarodnim dokumentima i običajima.

"Srbija se, u želji da dobije datum za otpočinjanje pregovora, uhvatila u koštac s gorućim problemima, među kojima je borba protiv kriminala i korupcije, reforma pravosuđa, kao i prihvatanje svega što je do sada potpisano (u dijalogu Beograda i Prištine), uz nastavak tehničkog dijaloga, čime je pokazala da ima snažnu volju da se problem reši", rekao je predsednik Srbije.

Poslednji komentari
  • Voja Vreme: 13.10.2012 14:03h

    Sto? Jer cemo ih u protivnom lisiti svog prisustva u EU...pazi da ih ne potreses Mastere...!

  • Wotka Vreme: 14.10.2012 14:00h

    jesi li pijan covo, kome ti to pretis?

  • Mica Maca Vreme: 14.10.2012 22:55h

    Ovo sto je rekao Nikolic je cinjenica, i da ga priznamo i da ga ne priznamo isto nam se hvata ne vole nas te nas ne vole!

  • milica Vreme: 16.10.2012 14:55h

    Rece covek i osta ziv!!!!!! EU je mnogo uplasio, klecaju im kolena, tresu im se gace,- ma neznaju gde udaraju, a kada se osveste, molice stiropor Diplomu da ih nauci sta i kako da rade.. Ups..........

  • Vesna Vreme: 01.11.2012 08:01h

    Puno gafova mastera Nikolica, nije svestan znacaja i tezine svojih izjava sa mesta na kome se nalazi i posledica za sve nas. NASLA SE VILA U CEM' NIJE BILA. Zalosno i porazavajuce za sve gradjane koji imaju sposobnost da racionalno razmisljaju, koji ne kupuju diplome, koji ne zive od mitova i prazne nacionalisticke retorike i kojima nije cilj da im predsednik drzave pece rakiju, istice kao najveci kvalitet to sto je Srbin. Zalosno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP