Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK SRBIJE

Nikolić: Hoću u Gračanicu!

Autor: A.O. | 04.01.2013 - 15:32:00h | Komentara: 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najoštrije osudio nesposobnost Euleksa da odgovori na njegov zahtev da u manastiru Gračanica prisustvuje Božićnoj liturgiji.

Tomislav Nikolić

Ide mu se na Kosovo, al mu ne daju Tomislav Nikolić | Foto: Oliver Bunić

U saopštenju Pres službe predsednika Srbije navodi se da je Nikolić 28. decembra 2012. podneo zahtev misiji Euleks u Prištini da 7. januara 2013. u Gračanici prisustvuje Božićnoj liturgiji.
"S obzirom da još nije stigao odgovor na zahtev, sasvim je očigledno da Euleks nije statusno neutralna misija i nije u stanju da osigura bezbednost bilo koga, pa ni predsednika Srbije na Kosovu i Metohiji, čime se obesmišljava postojanje te institucije na teritoriji Pokrajine", piše u saopštenju.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kako se navodi, očekuje da se u nastavku pregovora Beograda i Prištine obezbedi primena međunarodnih propisa i Rezolucije 1244 UN, a pre svega da se omogući bezbednost svih građana koji borave na teritoriji Kosova i Metohije, bez obzira na nacionalnu pripadnost.
"Ograničenja slobode kretanja predstavljaju grubu povredu osnovnih ljudskih prava definisanih u Povelji UN i neprihvatljiva su sa aspekta civilizacijskih vrednosti za koje se i Evropska unija zalaže", piše u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.
Iz Euleksa su odbacili kritike, a portparolka misije Irena Gudeljević je za Radio Slobodna Evropa izjavila da se Euleks ne nalazi u lancu odlučivanja o tome kome se odobrava ili odbija ulazak na Kosovo.
"Zahtev za ulazak srpskih zvaničnika na Kosovo šalje se specijalnom predstavniku Evropske unije u Beogradu. Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u Prištini prosleđuje taj zahtev Vladi Kosova, a odgovor se vraća na isti način, tako da smo mi samo informisani o svemu tome", rekla je Gudeljević za RSE.
Inače, od kada je preuzeo funkciju predsednika Srbije 31. maja 2012. godine Tomislav Nikolić nijednom nije boravio na Kosovu i Metohiji, dok su tamo išli članovi njegovog predsedničkog kabineta.
Poslednji komentari
  • Kolega Vreme: 04.01.2013 17:57h

    Gospodine predsednice Srbije, i Akcionari Agrobanke uporno ponavljaju da im drzava vrati otetu prvatnu imovinu ali nema odgovora svi se prave gluvi. Valjda ce vam preneti ovu poruku vasi savetnici ako citaju ovo. Da budem u temi clanka i Akcionari Agrobanke osudjuju nesposobnost Euleksa.

  • Gale Vreme: 04.01.2013 18:28h

    Gospođa iz Euleksa bi trebala da zna da za prosleđivanje zahteva i odgovora nije potreban nikakav Euleks. U Srbiji postoji Pošta, koja te poslove radi mnogo brže i mnogo, mnogo jeftinije

  • iguman Vreme: 05.01.2013 16:48h

    Sedi ti Tomo na stiropor pred granicom,strajkuj gladju i zedju i cekaj uskrs da se tucas (jajima) sa patrijarhom.Do tada ce se resiti tvoj ulazak na Kosmet.

  • Paracinac Vreme: 05.01.2013 17:30h

    Ne daju braca Siptari. Mozda se tamo napijes pa pravis gluposti. Ti mozes samo do Bajcetine, ali i tamo nisi bas pozeljan.

  • Paracinac Vreme: 05.01.2013 17:31h

    Tebe ne primaju nigde. A i nisi ni zasra.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP