Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Nikolić: I Priština treba da bude spremna da menja zakone

Autor: Tanjug | 26.03.2013 - 16:32:00h | Komentara: 1

- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas, u razgovoru sa šefom Misije Euleksa Berndom Borhartom, odlučnost državnog vrha Srbije da se pregovorima s predstavnicima privremenih institucija u Prištini postigne trajno i pravedno rešenje za problem Kosova i Metohije.

"Predsednik Republike je istakao da su pregovori (Beograda i Prištine) teški jer se zakoni, koje su donele privremene institucije u Prištini, postavljaju kao aksiom, a da bi se problem Kosova i Metohije rešio, potrebno je iskazati spremnost da se ti zakoni promene, kao što je i Srbija spremna da donese nove zakone", navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: AP

Nikolić je, takođe, dodao da bi zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji zamenila paralelne institucije Srba u južnoj pokrajini.

Borhart, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, istakao je da je Misija Euleksa statusno neutralna i da je njen cilj uspostavljanje jednog uređenog društva na Kosovu i Metohiji. On je dodao da se Misija u radu rukovodi principom da pomaže svima, ali da joj je za ostvarenje tog cilja potrebna saradnja.

Nikolić je naglasio da je Misija Euleks potrebna Srbiji i ponudio punu saradnju naše države sa Euleksom, navedeno je u saopštenju.

Borhart, koji je juče doputovao u Beograd, razgovarao je prethodno i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i prvim zamenikom premijera Aleksandrom Vučićem, kao i sa direktorom Kancelarije za Kosovo Aleksandrom Vulinom, ambasadorima EU, predstavnicima građanskog društva i medija.
Poslednji komentari
  • Milče Vreme: 27.03.2013 10:07h

    Bez oklevanja moramo da pomlatimo ovu pseudo elitu ili će nas žive i zemlju zakopati. To je banda uličara od koje nema šta da se očekuje. Nemojmo da se zavaravamo da će neko drugi to da odradi umesto nas i da će da braani Srbiju umesto nas! Moramo ukinuti model vlast i postaviti namesnika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP