Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Nikolić: Između EU i Kosova,
biraćemo Kosovo (ANKETA)

Autor: Beta | 16.10.2012 - 08:24:00h | Komentara: 50

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija odustati od evropskog puta ako joj zvanično bude postavljeno da bira između Evropske unije i Kosova!

Tomislav Nikolić Ivica Dačić

Bave se Kosovom - Tomislav Nikolić i Ivica Dačić | Foto: Goran Srdanov

"Ako nam zvanično postave uslov: Evropa ili Kosovo - odustaćemo od
evropskog puta. To sam govorio u kampanji i moj narod ne bi bio iznenađen ako bih to predložio", rekao je Nikolić u intervjuu Večernjim Novostima.
Nikolić smatra da je Srbija dostigla stepen uređenja koji joj omogućuje da može da računa na članstvo u EU, ali je dodao da je Evropska unija drži na odstojanju zbog Kosova.

"Može tako da nas drži još sto godina, mi nećemo promeniti stav o južnoj pokrajini. Ako počnu da nam dopisuju nova pravila koja nisu važila za druge države, onda mogu da nas odbace od sebe. U tom slučaju je bolje da nam kažu: 'nećemo vas'", rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije je rekao i da će u petak biti održan sastanak državnog vrha o platformi za Kosovo.

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Nije teško pregovarati - Ivica Dačić | Foto: A. Isaković

"Cilj je da se pronađe rešenje koje nije nezavisnost, a koje u velikoj meri odražava suštinsku autonomiju koja je garantovana Rezolucijom 1244" Saveta bezbednosti
UN, rekao je Nikolić.
Upitan da li je tačno da je postignut načelan dogovor da premijer Ivica Dačić bude šef pregovaračkog tima, Nikolić je rekao da je to pravo premijera po Ustavu, a da ga on može preneti na predsednika države.
"Ako me Vlada ovlasti da vodim pregovore, drage volje ću to da prihvatim. Nisam rođen s krunom na glavi. Nije teško pregovarati, ako sa sobom ponesete pravu platformu", rekao je predsednk Srbije.
Poslednji komentari
  • Seele Vreme: 16.10.2012 09:18h

    Srbija je opredeljena za evropske integracije, ali jednom treba podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke i ispunjavanje neprihvatljivih uslova koji joj se postavljaju. Evropa treba da shvati da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo!

  • kutuzov Vreme: 16.10.2012 09:38h

    Srbija je kao i mnogo puta u svojoj istoriji dobila ultimatum koji nikako ne moze prihvatiti a dosadasnji su vodil ka ucvrscivanju pozicije Srba na listi nebeskih naroda i velikih patnji u zemaljskom bitisanju pa se nadam da ovaj put nece biti tako.Neokolonijalizam je u svetu odavno na sceni i nisu potrebne velike studije i naucni radovi da bi se to videlo Odavno jje startni pistolj oznacio pocetak trke za osvajanje novih i povratak starih kolonija a Srbija je uvek nekako bila na putu Nemackih sa jedne i Turskih interesa sa druge strane koji su se sudarali bas tu i cija su se koplja lomila preko nasih ledja ali nisu oni naj veci srpski neprijatelji , naj veca opsnost nam preti od nas samih od nasih podela , niko se ne deli tako surovo kao Srbi e to je nas naj veci protivnik , protivnik kog nikada necemo pobediti, na zalost

  • Zoran Cebic Vreme: 16.10.2012 10:06h

    Bravo Gospodin predsednik Tomslav Nikolic ako je tako kako vi kazete ondak ste pravi patriota Zelim vise ovakih ljudi u Srbiju

  • Lidika Vreme: 16.10.2012 10:43h

    Ko je njega ovlastio da govori u nase ime.Hteli mi da priznamo ili ne za vreme njegove prethodne vladavine Kosovo je izgubljeno, bombardovani smo..Sad je dosao na vlast sa izgovorom da je za Evropske integracije ...pa posle dva meseca okrece plocu. Sve to treba rasterati jednom govnjivom motkom.

  • DJordje Vreme: 16.10.2012 10:47h

    Nemogu prežaliti našu Jugu a sada neka nam je Bog na pomoći. Dali ima dovoljno pameti za spas nas i našu zemlju ? Nešto mi zebnja mili niz kičmu.Nije dobro. Ulazimo u vihor života. Držimo se zajedno !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP