Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČNO

Nikolić: "Nije bilo genocida
u Srebrenici"

Autor: Tanjug | 09.10.2012 - 13:25:00h | Komentara: 6

Evropska unija ne bi trebalo da pred Srbiju stavlja uslov priznavanja nezavisnosti Kosova, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za italijanski list "Korijere dela sera", prenela je agencija Anadolija.

"Ukoliko je neophodno odricanje od Kosova, onda je prihvatljivije da zaboravimo Evropu", rekao je Nikolić koji se danas nalazi u zvaničnoj poseti Italiji.

"Naš cilj od 2000. godine je Evropska unija. Završeni su reformski procesi naše ekonomije, pravnog sistema, tajne službe, javnog sektora i slično. Sada se postavlja uslov priznanja Kosova. Nije pitanje da li mi želimo Evropu. Pravo pitanje je da li ona želi nas. To njih pitajte", poručio je Nikolić.
Ističući da je Srbija pod pritiscima po pitanju Kosova, Nikolić je rekao da je u pregovorima s Prištinom postignuto niz dogovora.

Neće dati Kosovo zbog ulaska u EU - Tomislav Nikolić

Neće dati Kosovo zbog ulaska u EU - Tomislav Nikolić | Foto: Beta

On je kazao da neće izbegavati susret s premijerom Kosova Hašimom Tačijem, ali je i istakao da najpre mora da se okonča krivični proces protiv Tačija, koji se tereti za trgovinu organima tokom rata na Kosovu.
Predsednik Srbije je istakao da njegova prva poseta zemljama Evropske unije započinje u Italiji, jer saradnja dve zemlje traje decenijama podsetivši da je italijanski gigant "Fijat" rođen upravo u Kragujevcu i da je od tada sklopljeno mnogo brakova između Srba i Italijana.

Razgovori u punom jeku

"Srbija nije odobrila ubijanje" - Tomislav Nikolić| Foto: Rojters

Kako navodi Anadolija, predsednik Srbije je rekao da Srbija nije odobrila ubijanje Bošnjaka u Srebrenici i ponovio je da se ne radi o genocidu.
"U Srebrenici se nije desio genocid. Reč je o pojedinačnoj krivici pripadnika srpskog naroda. Srpski parlament je osudio ovaj zločin, ali nije kazao da je reč o genocidu. Nijedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja", rekao je Nikolić.
On je takođe rekao da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić trenutno u Hagu i da se protiv njih vodi postupak.
Predsednik Srbije smatra da su oni nevini i da se takvima moraju smatrati, sve dok im se ne dokaže krivica, prenosi Anadolija.
Poslednji komentari
  • miroslav Vreme: 09.10.2012 20:22h

    Ma nije nista bilo u Srebrenici - zar je vazno 5,6,7 hiljada Muslimana koji su pobijeni. I uopste nije vazno kako se to zove. Dokle god tako mislimo i pravimo se ludi, zato nam ovako "lepo" i ide.

  • ALAN FORD Vreme: 10.10.2012 09:58h

    AKO JE GENOCID ONO ŠTO SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU,ONDA JE BILO I GENOCIDA U SREBRENICI I TAČKA.

  • Lenor Spring Vreme: 10.10.2012 11:38h

    Malo je bitno sto ti kazujes.Bitne su izjave svjetskih celnika, jer njihovo je zadnje.Po osnovu tih izjava, sudili se i sude jos Srbijanski politicki,vojni i policijski celniciI. I po osnovu tvrdoglavosti i lazne gordosti nekih Srbijanskih politicara i nekih Srbijanaca, Srbija se nalazi o ovoj poziciji. Uostalom, po tebi i tebi slicinima, Srbijanci nisu nigdje cinili zlocine ili genocid, oni su bili zrtve, iako su Srbijanci napali i Hrvate, i Bosance i Albance, a preh njih i Slovence.

  • Silni Vreme: 11.10.2012 02:00h

    Malo je bitno sta ti kazujes lenor spring(pravo Saban).Bitne su izjave svetskih celnika ha, ha,ha.Ako oni kazu belo je crno to je istina,vidi se mentalni sklop ovog sto se stidi svog arapskog imena.Srbijanci znaci svi gradjani Srbije su po tebi napali i kroasane i muslimane i siptare i preh njih i Slovence i amebe. To je patologija Sabane ili prosto bulaznenje.

  • milan(KO) Vreme: 05.12.2012 06:45h

    Presednik jedini brani interese Srbije...Vučko je već odavno pripitomljen... jede iz ruke! Bravo gospodine Nikoliću!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP