Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAMOSTALAN

Nikolić nije konsultovao Vučića o učešću VS na paradi

Autor: Danas | 14.04.2015 - 22:18:00h | Komentara: 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije konsultovao premijera Srbije Aleksandra Vučića prilikom donošenja odluke o učešću Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi, 9. maja, povodom Dana pobede nad fašizmom.

Sva sreća pa ima imanje: Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Dalibor Danilović

Kako Danas saznaje u kabinetu predsednika Vlade Srbije, tu odluku je predsednik Nikolić doneo samostalno, bez prethodnog dogovora sa premijerom Vučićem.

U kabinetu predsednika Srbije je rečeno da je Tomislav Nikolić obavestio Aleksandra Vučića o svojoj odluci da povede Vojsku Srbije na paradu u Moskvu.


"Predsednik Republike obavestio je premijera Vlade Srbije o svojoj odluci o učešću srpskih vojnika na vojnoj paradi u Moskvi, povodom Dana pobede nad fašizmom. Premijer je veoma pozitivno reagovao na tu odluku predsednika Tomislava Nikolića", ocenjuju sagovornici sa Andrićevog venca.


Na vest o prisustvu srpskih vojnika na paradi u Moskvi, od evropskih zvaničnika do sada je reagovao samo Eduard Kukan, šef Delegacije Evropskog parlamenta, koji je rekao da da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne bi trebalo da prisustvuje vojnoj paradi u Moskvi 9. maja. Prema Kukanovom mišljenju, Nikolić bi trebalo, poput drugih lidera zapadnih zemalja, samo da poseti spomenik vojnicima u Drugom svetskom ratu.

"Ako predsednik Srbije tokom posete Rusiji, kao i ostali zapadni šefovi država, samo poseti spomenik vojnicima poginulim u Drugom svetkom ratu, niko ga neće kriviti. Tako će tih dana da postupe, na primer, češki predsednik Miloš Zeman i nemačka kancelarka Angela Merkel. Zato je veoma važno šta će vaš predsednik raditi u Moskvi, da li će ići na paradu ili ne", rekao je Kukan.


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić reagovao je na Kukanove izjave saopštenjem za javnost u kojem je ocenio da Eduard Kukan uzalud vrši pritisak na njega da donese odluku koja nije u interesu građana Srbije. U saopštenju Pres službe predsednika Srbije navodi se da se nikada se nije desilo da je predsednik Nikolić ili bilo koji političar iz Srbije delio savete predsedniku njegove države gde treba da bude i šta treba da radi ili ne.

"Gospodin Kukan uzalud vrši pritisak na predsednika Republike da donese odluku koja nije u interesu građana Srbije. A mišljenje većine građana je da Srbija treba da neguje najbolje odnose sa svima, pa i sa Ruskom Federacijom", navedeno je u saopštenju. Predsednik nedvosmisleno zastupa to mišljenje i niko to neće uspeti da promeni, pa ni gospodin Kukan, zaključuje se u saopštenju.


Podsetimo, Kukan je izrazio zabrinutost i zbog zajedničke vežbe vojski Srbije i Rusije najavljene za septembar.

Poslednji komentari
  • bube Vreme: 15.04.2015 08:06h

    Zasto Blera da informise, on nije iz Srbije .

  • valjevac Vreme: 15.04.2015 08:47h

    nijwe ni duzan on je sef drzave i moze i vucica da smeni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP