Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZJAVA PREDSEDNIKA SRBIJE:

Nikolić: Prijatelji su svuda, ne mešamo se u tuđe sporove!

Autor: Tanjug | 12.06.2014 - 13:37:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija ima prijatelje svuda u svetu - na istoku, zapadu, severu i jugu - i da se ne meša u njihove eventualne sporove, osim ukoliko se od nje ne zatraži savet ili pomoć.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Nikolić je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom istakao da je Lukašenko "veliki prijatelj Srbije" i njegov "lični prijatelj" i da je uvek kada je Srbija bila u nevolji prvi priticao u pomoć.

"Naše narode ništa ne razdvaja, mogu samo da budu spojeni ako rukovodstva prate želje svojih naroda, a vi i ja pratimo želje svojih naroda", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je podsetio da su Srbija i Belorusija "mučenice", da su prošle kroz velika iskušenja i da su ih spojile muke.

"Mi želimo da budemo članica EU, vi ste članica Evroazijske unije, i bolju vezu te dve unije od naše dve države nikada neće imati", rekao je on.

Lukašenko je poručio da je Belorusija uvek podržavala i da će podržavati teritorijalni integritet Srbije i da pozdravlja napore srpskog rukovodstva za normalizaciju odnosa sa Prištinom.

"Spremni smo da i dalje razvijamo prijateljske odnose sa Srbijom. Srpski narod će uvek za nas biti bratski narod, a Belorusija će uvek biti rame uz rame sa Srbijom u svim teškim situacijama", rekao je Lukašenko.

Navodeći da su dve zemlje danas potpisale osam medjudržavnih sporazuma, on je izrazio nadu da će to doprineti daljem unapredjenju bilateralne saradnje i dodao da je Belorusija spremna, ukoliko je srpska strana za to zainteresovana, za otvaranje zajedničkog preduzeća u Srbiji, u kojem će raditi Srbi i nekolicina Belorusa i koje će izvoziti svoje proizvode na treća tržišta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP