Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPTUŽBE NA RAČUN HAGA

Nikolić: Šešeljem pritiskaju Srbiju

Autor: Beta | 03.04.2015 - 14:29:00h | Komentara: 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je zahtev da se predsednik SRS-a Vojislav Šešelj vrati u pritvor Haškog tribunala "svojevrsan pritisak na celu Srbiju" i da Vlada Srbije u tom slučaju ima njegovu podršku.

Sva sreća pa ima imanje: Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Dalibor Danilović

Srbija ima zakone koje mora da poštuje i po njima je saradnja sa Hagom obavezujuća, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

- I uvek imate težak osećaj kad morate da sarađujete zato što je to isključivo po zakonu, a ne po pravdi, ni po Bogu, ni po istini - rekao je Nikolić u sinoć emitovanom intervjuu za Televiziju Ćuprija, prenela je Beta.

Prema njegovim rečima, Šešelj je pre nekoliko meseci, kada je odlučeno o njegovom privremenom puštanju na slobodu, predstavljen kao čovek koji može da sruši vlast, a sada se zahtev da se vrati u pritvor može predstaviti kao uklanjanje čoveka koji je mogao da sruši Vladu Srbije.

Nikolić je rekao da u slučaju Šešelja Vlada Srbije ima njegovu podršku da sprovede zakone, a da samo najpre treba da proveri kakvo je zdravstveno stanje predsednika SRS koji ima rak debelog creva.

- Mediji u to (Šešeljev slučaj) ne treba da se petljaju jer mogu samo da pokvare. I znam ih već ko je na čijoj strani. Sad vam kažem iskreno - niko od njih nije na strani Šešelja, ali će iskoristiti svaku mogućnost da sruše vladu - rekao je predsednik Srbije.

Šešelj je u novembru pušten iz pritvora kako bi mu se omogućilo lečenje, a predsednik SRS je pritom kazao da neće poštovati nikakva ograničenja Tribunala niti tražiti garancije Vlade Srbije.

Žalbeno veće Haškog tribunala u ponedeljak je raspravnom veću koje je sudilo Šešelju naložilo da "odmah opozove odluku o Šešeljevom privremenom oslobađanju i naredi mu da se vrati u pritvor".

Šešelj je prethodnih dana najavio da se dobrovoljno neće predati, a predstavnici vlasti istakli su da još nisu dobili zvaničnu odluku pretresnog veća suda kako bi odlučili o njegovom izručenju.

Predsednik SRS je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, od 1991. do 1993. godine.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 03.04.2015 15:12h

    Kume , ratni saborče i vojvodo nećeš valjda izdati kuma.To je od naroda sramota,a od Boga greota. Svi koji su kuma izdali nisu dobro prošli, seti Vujice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP