Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK U PČINJSKOM OKRUGU

Nikolić: Srbiji je mir važniji od svega! (FOTO)

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 14:01:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, prilikom obilaska Kopnene zone bezbednosti, da je Srbija spremna da reaguje na svaki bezbednosni izazov, a vojnicima i policajcima da je Srbiji mir važniji od svega i da s obzirom na situaciju nikada nije previše bezbednosti i obučenosti.

Tomislav Nikoli u poseti vojnoj bazi

Tomislav Nikolić u poseti vojnoj bazi "Jug" / Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

"Zaista smo spremni i to treba reći svima, svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji, može da računa sa otporom cele Srbije i ovo jedinstvo vojske i policije to i pokazuje", poručio je Nikolić, koji je obišao bazu "Jug" i posednuti objekat VS "Ševadske livade".


Nikolić je istakao da je i u mirnodopdkom stanju važno da vojnik ima svest da bi svakog časa moglo da se zapuca.
"Pošto imamo posla sa terorizmom, koji se sa KiM preliva na Makedoniju i pošto znamo kakvi su planovi politike koja to organizuje, vojsci i žandarmeriji smo jasno rekli da su u miru, ali da se ponašaju kao da su u ratu, jer nikad viška bezbednosti ili obučenosti", istakao je Nikolić.

Tomislav Nikoli u poseti vojnoj bazi

Tomislav Nikolić u poseti vojnoj bazi "Jug" / Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

Predsednik je poručio i da je prednost Srbije u odnosu na to prelivanje terorizma KZB, što je naučena proteklih decenija na oprez, što je naviknuta da joj mnogi ne žele dobro, ali i da sarađuje sa celim svetom. Nikolić je ukazao na važnost saradnje sa KFOR-om i međunarodnim snagama.
"Njima stalno govorimo da njihov broj ne sme biti smanjen, jer sve opet može da se pretvori u balkansko bure baruta", rekao je predsednik Srbije i dodao da je oduševljen onim što je video u Kopnenoj zoni bezbednosti i čestitao svima koji su organizovali život vojnika u njoj i način na koji oni obezbeđuju mir svih građana Srbije.
"Ovo ovde je Srbija koja bi mogla da živi mnogo mirnije, da nije izazova sa strane, ali i u ovoj situaciji, Srbija se pokazuje kao država kojoj je mir važniji od svega i koja će učiniti sve da taj mir nikada ne bude narušen", poručio je predsednik Srbije.


Desetar Četvrte brigade kopnene vojske Miloš Micković, koji je raspoređen u tom objektu pojasnio je novinarima da je angažovan na obezbeđenju administrativne linije sa KiM i na kontroli KZB. On je rekao da je vojnicima velika čast što su ih obišli predsednik države i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i što su bili u prilici da im prikažu obučenost i spremnost za izvršavanje zadataka u toj zoni.


Komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura rekao je novinarima da je trenutno stanje u KZB stabilno i da Vojska Srbije neprekidno prati složenu bezbednosnu situaciju u okruženju.


Vojska Srbije, kako je napomenuo, ima dovoljno snaga i spremna je da reaguje na sve bezbednosne pretnje i rizike. Lubura je objasnio da je težišni zadatak Četvrte brigade kopnene vojske obezbedjenje administrativne linije sa KiM i kontrola KZB.

Kako je istakao, u izvršavanju tog veoma složenog zadatka, VS ima izuzetnu saradnju sa pripadnicima MUP-a, službama bezbednosti, Koordinacionim telom za jug Srbije i snagama KFOR-a.

 - Sa lokalnim stanovništvom imamo izuzetno dobru saradnju - poručio je Lubura.

Nikolić će u nastavku posete Pčinjskom okrugu posetiti manastir Prohor Pčinjski i tu predsedavati sednicom Odbora za obnovu konaka izgorelih u požaru prošle godine, dok će u Surdulici obići spomen- kosturnicu. Na kraju posete, u Vranju, Nikolić će razgovarati sa predsednikom Pčinjskog okruga, predsednicima opština, a u objektu "Ševadske livade" prisustvovao je pokaznoj vežbi snaga za intervenciju u slučaju napada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP