Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK OSUO PALJBU PO TUŽIOCU

Nikolić: Šta to Vukčević kopa po Srbiji?

Autor: Beta | 14.02.2015 - 19:52:00h | Komentara: 8

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je najavio istragu protiv načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, ne shvata da je samostalan i da treba da razmisli "šta to kopa po Srbiji".

Ruse hvali, na Nemce se ugleda: Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: A. Dimitrijević

Tomislav Nikolić je, u intervjuu za "Politiku", rekao da je počela "neka orkestrirana kampanja" i da tužilac Vladimir Vukčević nije jedini.
- Sada će meni jedan čovek iz Srbije, koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji. Ali, nije jedini. Počela je ponovo neka orkestrirana kampanja - rekao je Nikolić.
Predsednik je istakao da tužilac za ratne zločine u Srbiji ne treba da bude "pion Haškog tribunala, niti ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga".
- Svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost. On (Vukčević) misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva - naveo je Nikolić.
Predsednik je ponovio da stoji uz generala Dikovića i da zna da je Diković "čestit čovek" i da je siguran da nije "nikakav ratni zločinac".
Stav predsednika Nikolića izazvao je reakcije i oštru razmenu saopštenja političkih stranaka.
Demokratska stranka navodi da je to nedopustiv pritisak na tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, dok iz Srpske napredne stranke odgovaraju da su optužbe DS-a na račun Nikolića licemerne.
Fond za humanitarno pravo nedavno je objavio dosije u kojem se nalaze dokazi da je 37. motorizovana brigada, kojom je komandovao Diković, učestvovala u ratnim zločinima 1998. i 1999. godine na Kosovu.
Nakon novih dokaza koje je Fond izneo, Vukčević je najavio pokretanje istrage u slučaju Diković.
Poslednji komentari
  • dasa Vreme: 14.02.2015 20:07h

    ovaj kadar ds se setio posle 15 godina da smislja ujdurmu po srbiji.skloniti ovog stranog placenika i ispitati za sva dosadasnja hapsenja.

  • milan Vreme: 14.02.2015 20:25h

    gde jedan tuzilaz imenuje javno protiv koga ce voditi istragu.istraga se ne obelodanjuje dok se vrsi.kad zavrsi podize se optuznica il se odbacuje, . praksa haskog suda je podizanje optuznice pa se onda vrsi istraga a tek sudjenje koje traje u nedogled.srbija treba zastititi svoje generale koji se osudjuju samo sto su srbi,sve nam sude neki fondovi koje placaju strani faktori.

  • boro Vreme: 14.02.2015 20:26h

    ima li iko više pametan da hapsi tog vukčevića . pa taj je spreman svakog borca zapadu prodati .

  • KIKI11 Vreme: 14.02.2015 21:06h

    VUKCEVIC ISOPAVA RATNE ZLOCINCE SVI KOJI SU CINILI ZLODELA BICE SIGURNO OTKRIVENI I IZA BRAVE.

  • lila Vreme: 15.02.2015 03:42h

    Vukcevic I Vekaric su placeni sa strane.Slazem se da svi treba da odgovaraju za pocinjena zla dela.Koliko je ta gospoda procesuirala I pronasla ubice nad srbima?Ne oni se time ne bave.Izgleda da cemo svi tj.cela Srbija biti procesuirani.Sve su to prodane duse koje se dogovaraju sa zapadnim ambasadorima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP