Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TO NE ŽELI NI EVROPA

Nikolić: Ujedinjena albanska država neprihvatljiva!

Autor: Beta | 03.10.2013 - 14:22:00h | Komentara: 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ujedinjena albanska država na Balkanu nije prihvatljiva za Srbiju.

Tomislav Nikolić

Veliku Albaniju ne želi ni Evropa: Tomislav Nikolić | Foto: Reuters

- Mislim da je to (formiranje jedinstvene albanske države) neprihvatljivo ne samo sa Srbiju, nego i za EU - rekao je Nikolić odgovarajući na pitanja poslanika na zasedanju Parlamentarane skupštine Saveta Evrope u Strazburu.
Govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske, on je kazao da se Beograd zalaže za dobre odnose sa Zagrebom i istakao da prošlost treba staviti na stranu.
- Prošlost je za izučavanje. Može da služi kao opomena. Živi se danas i sutra - rekao je Nikolić.
Nikolić je rekao da će krajem oktobra u posetu Beogradu doći predsednik Hrvatske Ivo Josipović i izrazio nadu da će i to biti prilika za dalje unapređenje odnosa dve zemlje koji, kako je ocenio, velikim delom određuju odnose ne samo zemalja bivše SFRJ, nego i celog Balkana.
Povodom odluke srpskih vlasti da zabrane Paradu ponosa, Nikolić je kazao da zbog toga prema Srbiji "ne treba biti prestrog".
On je rekao da su "ekstremne grupe" koje su se protivile Prajdu bile spremne da taj događaj iskoriste "za obračun sa stanjem u Srbiji koje im nije po volji".
Poslednji komentari
  • E nece moci Vreme: 03.10.2013 17:55h

    Protiv velike albanije trebamo svi , mi odnosno cela vlada da se pobuni jer je plan da se preko nje, turska usidrin balkan tak osto se posle kosova srbima otme i raska pa i ona pripoji kosovu, zatim c. gora, pa deo makeedonije i cela bosna ojaca. Ne bili se napravilo osmalnojko carsto na balkanu. A to je sve cilj amerike.

  • Nek zaborave na tu bajku Vreme: 03.10.2013 20:12h

    Ja mislim da prema ovoj ideji koju ocito ne guta turska niti albanija vec strane slile treba bedemo jako disektni, akosro pa agresivne verbalno u obracanju evropi. Da znaju da mi necemo dozovliti prekrojavanje i brisanje nase drevne istroije i teriteroje sa prostora Balkana koji je oduvek nase ognjiste.

  • Pitanje za E.U Vreme: 03.10.2013 20:15h

    Smeta im velika Srbija a ne smeta im velika Albaija. A kako to i zasto? Pitanje je za tu cudnu tvorevinu tzv. Evropsku zajednicu, ne za muslimane, njihova teznja je jasna .

  • Padaju maske Vreme: 03.10.2013 21:28h

    Nista od iskrenosti sa Albanicima. Ja od pocetka nisam verovala u fer play od strne njih. Moracemo da potrazimo pomoc Evrope i ujedno se uverimo u njihove dobre ili ne, namere prema nama takodje. Sad ce maske masti.

  • Plan ,,B,, Vreme: 03.10.2013 21:32h

    Bojim se da je zapad to i zakuvao i da ce sad traziti izgovore ili se baviti jos boljim prevarama kada sa nama pregovara ili nas u nesto uverava. A ucene pretiv nasih interesa su najverovatnije. Tada cemo se osvestiti, a sta cemo preduzeti posle...? Treba svi zajedno da sednemo i dobro razmislimo i o planu ,,B,,.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP