Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PLANOVI

Nikolić zatražio od Dačića i Vučiča: Ne idite
na izbore i smenite Đilasa

Autor: A. O. | 08.02.2013 - 21:00:00h | Komentara: 10

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako je protiv raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ipak insistira na promeni vlasti u Beogradu, kao i na smeni gradonačelnika Dragana Đilasa!

Vučić i Nikolić

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Predsednik Nikolić je od premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića zatražio normalizaciju odnosa u vladajućoj koaliciji i smirivanje napetosti nakon što je u javnost dospela informacija da se premijer Srbije sastajao sa Rodoljubom Radulović, zvanim Miša Banana, koji je bliski saradnik narko-klana Darka Šarića. Nikolić se, prema pisanju "Blica" zalaže za što duži opstanak ove vlade iz nekoliko razloga.
- Prvi je što bi izbori prolongirali dobijanje datuma za početak pregovora sa EU i gotovo ukočili nastavak evropskih integracija. Drugi razlog je taj što bi posle eventualnog pada Dačićeve vlade i sve izvesnijih izbora na Kosovu Brisel pregovore između Beograda i Prištine mogao da prebaci na predsednički nivo.

Hoće da dovede  svog čoveka na  čelo MUP-a: Dačić

Ivica Dačić | Foto: Nenad Đorđević

Nikolić bi da izbegne da ima glavnu ulogu u rešavanju kosovskog problema iz straha od negativnih posledica po njegov rejting, ali i zbog mogućeg urušavanja pozicije na kojoj se nalazi. Predsednik je već svedok da je Dačić na udaru zbog rezultata dijaloga koji premijer vodi s kosovskim kolegom Hašimom Tačijem – tvrdi izvor „Blica“ koji dodaje i da Nikolić ne želi vanredne izbore i jer strahuje da nakon njih ne bi bilo kadrova bliskih samom predsedniku.

Očekuje izbore  uskoro: Dragan Đilas

 Dragan Đilas | Foto: Zoran Ilić

Na kraju, predsednik Srbije je funkcioerima SNS i SPS rekao i da je s obzirom na trenutni Dačićev položaj sada pravi trenutak da se izazivanjem vanrednih izbora u Beogradu ili promenom odnosa snaga smeni gradonačelnik Đilas.
Isti izvor navodi da Nikolić želi smenu gradonačelnika Đilasa, jer veruje da će se on dogovoriti sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem o formiranju nove koalicione većine.
 
Poslednji komentari
  • radoslav Vreme: 08.02.2013 22:14h

    Nikolić zatražio od Dačića i Vučiča: Ne idite na izbore i smenite Đilasa. Ja bih dodao i najvažnije,U H A P S I T I pljačkaša i ne samo njega.

  • sova Vreme: 08.02.2013 22:25h

    Ovaj Djilas unisti DS! Ja ne poznajem coveka koji bi u ovom trenutku glasao za njega!

  • Željka Vreme: 09.02.2013 01:27h

    Da ga nije Nikolić postavljao na mesto gradonačelnika?! Valjda se Beograđani pitaju.

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 09.02.2013 03:28h

    Padaš predsedniče na prvom ispitu na domaćem terenu i to pred onima protiv kojih si uveravao birače da ćeš se boriti. Šteta ili jednostavno rečeno dža ste krečili.

  • Maca Vreme: 09.02.2013 05:24h

    Sve o izborima je samo zabava za narod. Kad bi smeli na izboore. Pa nisu ludi, da rizikuju da izgube vlast, i sta onda. Svi su isti. Mislite da ce stvarno da iskorene korupciju??nema od toga nista.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP