Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! SAZNAJE

Nikolićev sin novi PPV?

Autor: Ekipa Alo! | 18.03.2014 - 20:28:00h | Komentara: 19

Radomir Nikolić, potpredsednik Srpske napredne stranke i sin predsednika Srbije, mogao bi naslediti Aleksandra Vučića na mestu prvog potpredsednika nove vlade, saznaje „Alo!“.

Radomir Nikolić

Radomir Nikolić | Foto: Đorđe Kojadinović

Na taj način Tomislav Nikolić bi dobio sasvim solidnu vezu sa Nemanjinom 11, pošto će svi njegovi kadrovi iz prethodne vlade zbog loših rezultata, sasvim je izvesno, morati da odlete.

Među najozbiljnijim kandidatima za ulazak u buduću vladu su, prema našim saznanjima, Nebojša Stefanović, koji bi funkciju predsednika Skupštine zamenio ministarskim mestom, kao i Zlatibor Lončar, sadašnji direktor Urgentnog centra, koji je već izvesno vreme viđen kao prvi čovek Ministarstva zdravlja.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: AP


Vučić vlada do 1. maja

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima stranih medija akreditovanih u Beogradu potvrdio opredeljenost za sprovođenje sveobuhvatnih ekonomskih reformi. Kako je najavio, sredina jula biće rok za usvajanje ključnih zakona - o radu, stečaju i privatizaciji, a biće nastavljeno sa reformističkom agendom posle impresivne izborne pobede. Vučić je naglasio da je SNS ostvario jasnu parlamentarnu većinu i da je obećao sveobuhvatne ekonomske reforme koje su zaobišle sve prethodne vlade od zbacivanja Slobodana Miloševića 2000. Očekuje se da će u vladi biti najmanje još jedna stranka, a da će se potom brzo krenuti u obezbeđivanje kredita MMF-a iz predostrožnosti. Za to Vučić nije odredio rok.
- Moraćemo da reformišemo neka javna preduzeća, i to će biti naš najveći problem. Neke ćemo privatizovati, jer ne mogu da idu u korak sa konkurencijom - naglasio je Vučić i najavio vladu do 1. maja.

- Rešenja za najdelikatnije resore, vojsku i policiju, još nisu ozbiljno razmatrana, ali odranije kao kandidati za ova ministarska mesta figuriraju dosadašnji prvi čovek odbrane Nebojša Rodić, ali i Aleksa Jokić, šef Vučićevog kabineta i jedan od njegovih najbližih saradnika. Istovremeno, Jokić se kao bivši policajac pominje i za resor policije - objašnjava naš izvor iz Nemanjine 11.

Lazar Krstić verovatno ima osiguranu fotelju i u narednoj vladi, pošto je sam Vučić i pre izbora najavio da će upravo on voditi finansije u novom mandatu. Međutim, spor sa Krstićem mogao bi eventualno izbiti oko reforme penzionog sistema, pošto mladi ministar insistira na „kresanju2 penzija, što Vučić ne želi da dopusti.

Ako je suditi po poverenju koje lider SNS-a ima u njih, opstanak u Nemanjinoj obezbedili su još Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Vanja Udovičić i Rasim Ljajić, a najverovatnije i Aleksandar Vulin.

- S druge strane, među onima koji nisu ispunili očekivanja prvog potpredsednika vlade i stranačkog lidera su Milan Bačević, Dragan Glamočić i oni sigurno lete iz Nemanjine 11 - kaže naš izvor.

Iako ima apsolutnu većinu u parlamentu, Vučić je već najavio da želi širu podršku za ostvarivanje zadataka nove vlade i izvesno je da će eventualne partnere tražiti među socijalistima, ali nije isključeno i u Novoj demokratskoj stranci Borisa Tadića.

Pobednička zdravica u SNS

Pobednička zdravica u SNS najavila novu kombinatoriku

Sam odlazak Ivice Dačića u štab naprednjaka u izbornoj noći mnogi su protumačili kao prvi korak u pregovorima o nastavku saradnje ove dve stranke i u novom mandatu. Međutim, ozbiljni razgovori na tu temu očekuju se tek za nekoliko dana. Uostalom, i iz SNS-a su najavili da će Predsedništvo stranke zasedati do kraja nedelje.

„Miu miu“ ponovo u Skupštini?!
Ukoliko Vučić i Dačić naprave dil, Slavica Đukić Dejanović mogla bi da se u velikom stilu vrati na čelo srpskog parlamenta. Ona svakako neće produžiti mandat ministra zdravlja, zbog nezadovoljavajućih rezultata, ali će i u najnepovoljnijem ishodu pregovora potpredsednica SPS-a sedeti u poslaničkoj klupi, pošto je treća na listi poslanika koalicije SPS-PUPS-JS. Tako će ona ponovo prošetati svoje čuvene „miu miu“ cipele koje su bile njen zaštitini znak dok je bila predsednica Skupštine.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 19.03.2014 00:03h

    SIC,SIC..miu-miu..sic odatle,sic..Dok god su u Skupstini *miu-miu* cipelice ,njen muz nece videti corkice

  • Oblak Vreme: 19.03.2014 00:59h

    NE POSTOJI TITULA PRVOG POTPREDSEDNIKA VLADE, PONAVLJAM, NE POSTOJI, TO JE IZMISLJOTINA SRPSKE POLITIKE, VELICANJE NECEGA STO I NE POSTOJI.

  • Klaka Vreme: 19.03.2014 05:57h

    Trebaju li nam političke dinastije?

  • misho Vreme: 19.03.2014 07:05h

    jel to onaj tomin sin što nelegalno izgradi vikendicu.

  • KIM IL DJONG DRUGI Vreme: 19.03.2014 07:23h

    Dragicu za sefa diplomatije a ostatak porodice ravnomerno razmestiti prema odgovarajucim sposobnostima i obrazovanju a to znaci diplomatija,pozdrav od kim il djonga drugog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP