Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! OTKRIVA

Njemu je banda iz vrha policije uništila život!

Autor: B. Jelovac | 30.05.2014 - 19:42:00h | Komentara: 4

Miloš Oparnica (50), načelnik Sektora za unutrašnju kontrolu u MUP-u, čovek je čiji je slučaj premijer Aleksandar Vučić upotrebio, otkrivajući javnosti na šta je sve deo policije bio spreman u svojoj trci za fotelje i od čega sve nisu prezali u uklanjanju konkurencije! On je, naime, kako je to premijer i naveo, kao nekadašnji kandidat za direktora policije bio kompromitovan tako što je njegova maloletna ćerka lažno okrivljena za posedovanje droge.

Miloš  Oparnica

Miloš Oparnica | Foto: Nemanja Kostić

 Oparnica je, naime, važio za jednog od ozbiljnijih kandidata za mesto direktora policije, za koje je konkurs raspisan u novembru 2012. godine. Samo mesec dana pre toga u medijima su se pojavile informacije da mu je sedamnaestogodišnja ćerka uhapšena sa narkoticima, a neki su išli i dalje, devojčicu uveliko nazivajući „narkomankom“. Oparnica kandidaturu za mesto direktora, iz tada misterioznih razloga, na kraju nije ni podneo.

- Video sam na primeru jednog čoveka koji je trebalo da postane direktor policije, svojevremeno je bio neki kandidat za direktora policije, inače pristojan čovek, i odjednom su njegovoj ćerki, koja je tada imala 17 godina, tobože pronašli drogu. Dete, naravno, nikada ni cigaretu nije zapalilo, a kamoli drogu koristilo. Povodom te lažne optužbe ništa se nije moglo učiniti, oni su napravili nekakve službene beleške, koje su njih dvojica, trojica potvrdili, i tako je konkurencija zbrisana! Bilo je mnogo takvih slučajeva, a sada je došao neko ko se ne plaši reketa i ucena raznih sumnjivih struktura u vlasti i neko ko neće da naseda na te trikove. Mene baš briga za to - rekao je Vučić, koga su policijske strukture nedavno takođe pokušale uceniti izmišljajući da mu je u incidentu navodno učestvovao takođe maloletni sin Danilo (16).
Iako je Oparnica za 24 godine rada u MUP-u prošao sve stepenice i na kraju od 2001. do 2011. bio šef Interpola, a potom odlukom Vlade postavljen za šefa Unutrašnje kontrole i za sve vreme u svojoj karijeri nije imao nijedne mrlje, od kako se njegovo ime pojavilo u trci za mesto direktora, osim afere sa ćerkom, prikačeno mu ih je još nekoliko afera koje su imale za cilj blaćenje njegovog imena, a koje nikada nisu imale nikakvu realnu osnovu u nekoj istrazi, te samim tim nikada nisu ni dobile neki epilog. Iako je kao dugogodišnji šef Interpola ostvario briljantne rezultate, njegovo ime je dovođeno u vezu sa kriminalnim grupama, pa između ostalog i sa tim da je davao „dojave Darku Šariću da su ga locirali“ preko navoda da je kao šef Unutrašnje kontrole stopirao istrage.
- U policiji su golgote, kroz koje su prolazili pošteni i sposobni ljudi, koji bi se istakli sa rezultatima, a koji bi zbog toga kao konkurencija za pojedine funkcije bili odmah kompromitovani „pakovanjem“ raznih priča o članovima porodice ili saradnji sa kriminalcima, što je već dugo javna tajna. Vučić je pokretanjem ovog pitanja sve prijatno iznenadio - kažu naši sagovornici upućeni u dešavanja u MUP-u.
Sam Oparnica juče nam je kratko rekao da mu ne pada na pamet da daje bilo kakve izjave ovim povodom, a da za to nema ni saglasnost direktora policije Milorada Veljovića.

Vučić: Ne zataškavajte, tek počinjemo!

Govoreći o ljudima koji su mu ponudili da zataškaju navodni napad njegov sina Danila (16) na golmana Vladimira Stojkovića, Vučić je rekao: „Rekao sam stanite, nemojte da mi činite ništa. Rekli su da smo to završili, a ja da nismo ništa završili, nego da tek sada počinjemo“. Ime načelnika koji je obavestio premijera o incidentu na splavu „River“ i ponudio mu da zataška slučaj, uveliko se pominje u kuloarima, ali niko za sada nije zvanično potvrdio.
- Slično kao u slučaju Oparnice, premijer je u ruke dobio tri službene beleške koje su potpisala tri različita policajca, a u svakoj od njih se navodi da je Danilo pretukao Stojkovića i da je o tome iskaz dao izvesni policajac. Kamere navodno nisu radile. Premijer je, međutim, zatražio od prijatelja da se to ispita. Ispostavilo se da snimci sa kamera postoje i da se njima vide i sukob izvesnog D. K. i Stojkovića. Na sve to, policajac koji je bio navodni svedok incidenta se šokirao, tvrdeći da nikada nije dao nikakav iskaz i da ne zna ni otkud njegovo ime u belešci. Zbog toga je odmah pozvao na sastanak sve u lancu, direktora policije Veljovića, načelnika UKP-a Rodoljuba Milovića, načelnika beogradske policije Veselina Milića, načelnika stanice u Novom Beogradu i sve ostale. Postavio im je jasno pitanje: „Šta je ovo?“. Svi su tvrdili da o tome ne znaju ništa. Međutim, Vučić je odlučan da se ovo istera do kraja - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • Tisa Vreme: 30.05.2014 19:53h

    Sunovrat zdravstva, kojekakvih besmislenih novotarija i raznih prevara sa vakcinama otpoceo je bivsi ministar Tomica Milosavljevic. Nejasno je kako je moguce da nije procesuiran za stetocinstvo naneseno Srbiji !

  • komentator Vreme: 30.05.2014 20:39h

    bravo! ovaj covek je retko dobar i obrazovan pripadnik MUPa. nadasve castan. mene je do sada cudilo zasto je on stalno negde u pozadini, sada mi je jasno. izem ti nasu policiju

  • Milova S Nikolić Sombor Vreme: 31.05.2014 00:07h

    Dve srbije / privilegovana i opljačkana/ Dve policije/ lična kao jača i zvanična kao invalidna/ Dve politike javna /politika namenjena sirotinji i tajna koja zastupa interese prve Srbije i prve policije. Popunjavanje bilo kojih redova u ovoj slici Srbije radi se po pravilima koje propisuje kasta nad kastama koja neprestano kastrira smetalice.

  • Doktor Vreme: 31.05.2014 08:03h

    Da li ovaj demagog misli da je narod ludi blesav sa ovakvim izmisljenim pricicama na osnovu kojih je hteo navodno da podnese ostavku??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP