Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NA OKUPU

Novo Predsedništvo DS na okupu!

Autor: Ivana Kljajić | 30.11.2012 - 17:14:00h | Komentara: 19

Novoizabrano rukovodstvo DS-a danas se okupilo prvi put posle stranačkih izbora zbog konstituisanja Predsedništva i priprema za sednicu Glavnog odbora, koja će biti održana 8. decembra u Paraćinu. Prema saznanjima “Alo!”, članovi šireg predsedništva razmatrali su i poslaničku sudbinu bivših ministara.

Dragan Đilas

Dragan Đilas stiže u Krunsku | Foto: Masanori Jošida

- Pošto su samo Oliver Dulić i Snežana Malović vratili mandate, na dnevnom redu Predsedništva verovatno će se naći i vraćanje poslaničkih mandata

Mandati bivših državnih funkcionera, glavna tema

drugih ministara u bivšoj vladi. Namera je da se poziv predsednika Dragana Đilasa sa stranačke skupštine upakuje u nekakvu preporuku Predsedništva DS-a kojom bi se definisalo ko treba da vrati mandate. Međutim, takva odluka možda bude odložena ukoliko ne bude jednoglasja - otkriva izvor “Alo!”.

Boris Tadić

Pristiže i počasni predsednik: Boris Tadić | Foto: Masanori Jošida

U sedištu DS-a sednica Predsedništva, završena je oko 17 časova.

Njoj su prisustvovali lider Dragan Đilas, počasni predsednik Boris Tadić i potpredsednici Dejan Nikolić, Jovan Marković, Goran Ćirić, Miodrag Rakić, Vesna Martinović i Nataša Vučković, a potpredsednik Bojan Pajtić je na službenom putu. U centralu Krunskoj došli su i Dragoljub Mićunović, Marko Đurišić, Milica Delević, Aleksandar Šapić, Goran Bogdanović, Balša Božović, Miloš Simonović...

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) završilo je večeras sednicu, posle
nešto manje od dva sata, a kako je novinarima rekao predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji i konstituisanju još nekih organa stranke.

Upitan da li je bilo reči o ostavkama poslanika DS koji su bili ministri u prošloj Vladi Srbije, Mićunović je rekao: "Ništa".

Predsednik DS Dragan Đilas rekao je novinarima da neće biti nikakvih izjava za medije posle sednice i da će o svemu biti obavešteni saopštenjem.

Kako nezvanično saznajemo sednica Glavnog odbora DS najverovatnije će biti održana sledeće nedelje.

  • Sastanak DS / Foto: Masanori Jošida | Foto:
  • Sastanak DS / Foto: Masanori Jošida | Foto:
  • Sastanak DS / Foto: Masanori Jošida | Foto:
  • Sastanak DS / Foto: Masanori Jošida | Foto:

Funkcije za Trivan i Đurišića!

Predsedništvo je zakazalo sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke za subotu 8. decembar 2012. godine u Paraćinu.

U saopštenju se navodi da je Marko Đurišić izabran za sekretara Predsedništva DS, a Jelena Trivan je imenovana za Internacionalnog sekretara stranke.

U sklopu priprema za sednicu Glavnog odbora i konstituisanja stranačkih organa, Predsedništvo je utvrdilo predlog da Bojan Pajtić bude izabran za zamenika predsednika DS, Balša Božović za Generalnog sekretara, a Tamara Tripić za sekretara stranke.

Za mandatara za izbor Izvršnog odbora Demokratske stranke predložen je Dušan Elezović.

O predlogu Predsedništva, članovi Glavnog odbora Demokratske stranke odlučivaće 8. decembra.

Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 30.11.2012 21:03h

    To za Pajtića se i očekivalo i nije nikakvo iznenađenje, ali mi nije jasno to angažovanje Dulića i Malovićke a da su predhodno naterani i isprozivani da vrate poslaničke mandate, Takođe je uočljivo da nema angažovanja Đelića i nekih drugih starih kadrova DS-a poput Šutanovca i Petrovića. I taman sam pomislio da je Trivanova otišla u istoriju ona opet dobija funkciju sa koje će moći da daje čuvene zajedljive izjave i komentare i da iritira i svoje članstvo i članstvo drugih stranaka. Dogovorna polittička kombinatorika se nastavlja po čuvenoj izreci " sjaši kurta da uzjaši murta ".

  • Alo forever Vreme: 01.12.2012 00:05h

    Djiki je bio najvceci kriticar Vucica u predizbornoj kampanji..tapsao I grlio borisa I bio ubedjen da ce 20 maja narod izabrati njegovog vodju I lidera…a sada tog istog vodju ogovara I pljuje..to samo govori kakvu politiku I koristoljublje je DS nametao prethodnih 12 godina…

  • Alo man Vreme: 01.12.2012 00:05h

    Kad se setim Djiki samo koliko si hvalio Bokija u kampanji ..grlili se po gradovima...ovaj primer prepucavanja pokazuje samo kakvo pravo lice imate svi...i koliko je vasa politicka koncepcija i metodologija isfolirana.

  • Alomanik Vreme: 01.12.2012 00:06h

    Vasa vlast odnosno stranka je bila najveci grabljivac u Srbiji prethodnih 12 godina. Morate se pomiriti sa time da je narod zeleo promene dok se za vasu stranku danas vezuju i otkrivaju najvece afere i malverzacije. Vase vreme je proslo.

  • Lepotica021 Vreme: 01.12.2012 00:08h

    Vasa istina posle dugogodisnje vlasti gospodo DS ovci jeste budzet u debelom minusu i brdo afera i malverzacija...sramota!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP