Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SMENJEN DULIĆ:

Novu vlast u Subotici čine SVM, SPS, DHSV i SNS

Autor: RTS | 21.11.2013 - 13:00:00h | Komentara: 1

Gradonačelnik Subotice smenjen je na sednici Skupštine tog grada, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara

Modest Dulić

Modest Dulić 

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić smenjen je na sednici Skupštine tog grada, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).
Za smenjivanje Dulića glasao je 51 od 67 odbornika, a protiv je bilo 13. Dva odobrnika nisu glasala, a jedan glasački listić bio je nevažeći.
Inicijativu za smenjivanje Dulića su podneli SVM, Srpska napredna stanka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV). Te stranke su potpisale koalicioni sporazum.
Novu skupštinsku većinu u Subotici čine SVM, SPS, DHSV i SNS sa 38 od ukupno 67 odbornika, a podršku će im pružati i Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Savez bačkih Bunjevaca i nezavisna odbornica Josipa Ivanković.
Dulić je na sednici rekao da ne želi da odgovornost za eventualne propuste u vođenju grada prebacuje na druge stranke i ocenio da je veliki značaj urađenog tokom njegovog mandata.
- Novoj većini želim sreću i uspeha, ali građani i vreme će biti sudije o tome da li će ova većina biti uspešnija – rekao je Dulić.
Poslednji komentari
  • markoni Vreme: 25.11.2013 13:48h

    nadam se da je ovo samo pocetak i da ce ovakvi primeri uskoro uslediti po celoj vojvodini. a sto olivera dulica ne smenite iz termala u vrdniku? ne radi covek a plata 200 000 din

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP