Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VODE KAMPANJU PROTIV NJEGA

Obradović: Nisam odgovaram zbog tuđe krađe!

Autor: Beta | 27.07.2013 - 23:39:00h | Komentara: 5

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović ocenio je da pitanje njegove političke odgovornosti nije sporno, ali da to treba da se razmatra tek kada se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu.

Za sve mu krivi mediji: Žarko Obradović

Nisam kriv: Žarko Obradović | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

- Kada se sve ovo sagleda, za šta u stvari moram da budem odgovoran? Za krađu testova koju su počinili drugi, zbog političke inicijative jedne opozicione stranke ili zbog kampanje protiv mene? Ako ne mogu dalje da radim svoj posao - nema problema, ali pitam se koji su to kriterijumi za ocenu uspešnosti ministra: postignuti rezultati ili utisak u javnosti koji stvara bezočna antikampanja - rekao je Obradović.

U izjavi za Večernje novosti, povodom špekulacija da će i on poput stranačkog kolege Milutina Mrkonjića morati da napusti kabinet, Obradović je rekao da pitanje njegove odgovornosti može da dođe na dnevni red tek kada se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu.
- Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke
odgovornosti - rekao je on.
Obradović se požalio da je bio meta "neviđene medijske kampanje" u kojoj je jedan novinar zatražio da on bude obešen na Terazijama.
On je ocenio da zbog tog velikog pritiska u javnosti nisu vrednovani rezultati Ministarstva.
Poslednji komentari
  • Profesor u penziji Vreme: 28.07.2013 05:04h

    Postalo je vise smesno koliko napadaju ministra prosvete i ios smesnije kako se formira javno mnjenje protiv Obradovica. Pa nisu svi blesavi i kratkog pamcenja, da ne vide da to rade bas oni koji su ukrali testove i prosledjivali ih na ulicu i koji samo guraju klipove u tockove. Svima je jasno da to rade bas oni sto su za vreme svoje vladavine u prosveti sve unistili. Blago nama ako je samo jedan covek za sve kriv. Sta je npr. nekadasnji minisatr Vuksanovc doprineo prosveti osim sto nije ni znao cak ni kog ministarstva je ministar.Urusen je citav sistema zivljenja, morala, ekonomije, a prosveta je samo posledica. Rodtitelji i sindikati se sete da su potrosili novac za spremanje dece, pa to je cilj da vam deca nesto znaju kad vec niste brinuli o njim poslednjih 8 godina a Obradovic nije 8 godina na celu prosvete. Gde ste bili ranije. Vase ponasenje dragi roditelji je samo preslikano na vasu decu. Obradovic je jedan od najboljih ministara -odliöno obrazovan i posten!

  • ;) Vreme: 28.07.2013 06:51h

    Ako zanemarimo da iz godine u godinu cure testovi ne možemo da zanemarimo da su predavači svete krave koje je nemoguće skloniti jer se radi nekakva eksterna evaluacija škole umesto njihove procene. Inkluzija se gura na neodrživ način. Udžbenici...ma da medijska hajka

  • ljilja Vreme: 28.07.2013 07:27h

    Bato,nisi odgovoran,ali si odgovoran sto nisi procenio kakve ljude imas kao saradnike.Trebalo je hijerarhijski jedni druge da kontrolisete.E,zato se odgovornost svodi na tebe...

  • ZIKA Vreme: 28.07.2013 07:47h

    Ako je ovaj beskicmenjak ministar ja sam rimski papa.

  • Panter Vreme: 28.07.2013 12:03h

    Najlakse je uvek bilo da se odgovornost prebaci na drugog. Brigo moj apredji na drgoga, Obradovicu, ne sramoti se vise izjavama, i daj ostavku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP