Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATE KIVNE NA VUČKOVIĆEVU I MARJANOVIĆEVU

Obrukale i Srbiju i DS

Autor: M. K. | 12.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Demokrate su kivne na Natašu Vučković i Vesnu Marjanović zbog skandala koje su priredile u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, saznaje „Alo!“. Naime, njih dve su, kao članice srpske delegacije u PS SE, zajedno sa Vladimirom Ilićem iz URS-a, glasale za rezoluciju da se Rusiji do kraja godine uskrati pravo glasa u toj organizaciji, što je suprotno državnoj politici, ali i politici DS-a.

Nataša Vučković i Vesna Marjanović

Nataša Vučković i Vesna Marjanović

- Skandalozno je to što su uradile. Naime, ne samo što je tako nešto suprotno državnoj politici već i politici DS-a. One su glasale, a nisu se ni sa kim u stranci konsultovale. Zaista su svi besni na njih. Poznate su po tome da mnoge stvari rade na svoju ruku, ali ovo je prevršilo svaku meru - navodi naš izvor iz vrha demokrata. Ovaj potez Vučkovićeve i Marjanovićeve ukazuje da se u DS-u vode dve politike.


- Vučkovićeva i Marjanovićeva su struja Dragoljuba Mićunovića. Obe su bile u Demokratskom centru. Ta struja se zalaže da DS bude više stranka centra, a vole i dodvoravanje stranim ambasadama, po svaku cenu. Sigurno je da posle ovoga ništa više neće biti isto - dodaje naš sagovornik. Međutim, ovaj skandal DS je juče pokušao da ublaži.

- Poslanice DS-a, članice delegacije Narodne skupštine u PS SE, svojim parlamentarnim radom doprinele su tome da sankcija koju SE preduzima prema Ruskoj Federaciji ne bude oduzimanje mandata članovima ruske delegacije, kako je to predlagala grupa poslanika, nego najblaža moguća sankcija, odnosno suspenzija prava glasa do kraja zasedanja 2014. godine.
Nataša Vučković je tokom zasedanja jasno iznela stav protiv izbacivanja Ruske Federacije iz SE.
Kako Predsedništvo DS-a o glasanju u SE o ovoj odluci nije zauzelo stav, radi se o ličnom stavu poslanica, a Predsedništvo DS-a će o situaciji u Ukrajini zauzeti stav u narednim danima - stoji u saopštenju demokrata. SE je prekjuče je usvojila rezoluciju kojom je ruskoj delegaciji uskraćeno pravo glasa do kraja godine, a za koju je delegacija Skupštine Srbije različito glasala. Rezolucija koja je usvojena podrazumeva i da ruski parlamentarci ne mogu da rade u najvišim organima SE.

- Imali smo preporuke da glasamo onako kakav je stav države Srbije - što se tiče situacije u Ukrajini, svi smo glasali uzdržano, a što se tiče uvođenja sankcija prema Ruskoj Federaciji, preporuka je bila da se glasa protiv - navela je Aleksandra Đurović, šef srpske delegacije u PS SE.

- Ja kao šef delegacije i poslanik SNS, moja koleginica iz SNS Katarina Rakić i poslanica SPS Stefana Miladinović glasale smo protiv sankcija, poslanice DS-a Nataša Vučković i Vesna Marjanović, i poslanik URS-a Vladimir Ilić glasali su za, dok je Svetislava Bulajić iz LDP-a bila uzdržana - rekla je Đurovićeva.

URS se ogradio od Ilića
 

Osim u DS-u, kivni su i u URS-u, koji se juče ogradio od „skandaloznog čina poslanika Vladimira Ilića“. Kako se navodi u saopštenju te stranke, Ilić je u Savetu Evrope glasao bez ikakvih prethodnih konsulatacija sa strankom.
- Glas Ilića je njegov lični čin, isključivo tako ga treba tumačiti i nikako ne predstavlja zvaničan stav URS-a - navodi se u saopštenju te stranke, i dodaje da je stav URS-a u potpunosti saglasan sa državnom politikom neutralnosti povodom krize u Ukrajini.

Poslednji komentari
  • vera Vreme: 12.04.2014 09:42h

    DS pokazuje polako ali sigurno svoje pravo lice kao i URS. placenici Brisela. pod hitno ih u Srbiji treba odstraniti jer kao takvi samo nam nanose stetu.

  • Srboljub Vreme: 12.04.2014 10:00h

    Nisu one obrukale Srbiju, jer takav soj nikad nista sa Srbijom i nije imao. Ne moze te obrukati, ne moze te izdati onaj ko nikad, nigde i nikako nije bio na tvojoj strani, nego samo i jedino na svojoj. Sorta ciji je moralni kredo Sve meni i sve odmah, odlucuje po sistemu ko da vise. Dakle, nisu one, ni one ni onaj URSani ministar; kriv je onaj ko ih poslao tamo! Tamo, kao i na druga mesta u svetu, valja slati ljude od obraza i ponosa, a ne vrlo cenjene; cenjeni imaju cenu!

  • Gale Vreme: 12.04.2014 10:17h

    Ovo je stvarno nevidjen skandal.koga oni tamo predstavljaju i ciju politiku sprovode.Ko ih je izabrao za poslanike i ko ih je delegirao u savet verope.Sad lepo da pred nama i nasom javnoscu obrazloze svoje ponasanje.To je bila njihova osveta jer vise nisu ni u nasem parlamentu.A sad vidite ko je bio na celu poreske uprave i kakvog je covek morala.Ove dve ni u svojoj kuci se nista ne pitaju pa kao ajde nesto da urade u SE.

  • LJuba Novi Sad Vreme: 12.04.2014 15:20h

    Kojim daje pravo da prestavljaju SRBIJU taj je još gori.Demokratija nepostoji a one mogu svoje mišljenje poneti kući a ne daga iznose u ime ssrpskog naroda.Skinite taj šljam sa spiska srpskih poreznika...

  • DUŠAN. Vreme: 12.04.2014 20:04h

    DES JE OBRUKAO SRBIJU A ONE SU PRESTAVLJALE DES TAKOJE MISLIO DS

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP