Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SUSRET DVA PREMIJERA

Od Vučića i Mustafe se očekuje konkretan dogovor

Autor: Beta | 22.06.2015 - 01:12:00h | Komentara: 1

Od premijera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Ise Mustafe u utorak se u nastavku političkog dijaloga u Briselu, očekuju potpisi na konkretne dogovore, prenosi beogradski Danas navode iz diplomatskih krugova, kao i da se u ceo proces aktivnije uključe SAD.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

U Briselu se sutra nastavalju pripremni tehnički razgovori Beograda i Prištine o telekomunikacijama, pred novu rundu političkog dijaloga srpskog i kosovskog premijera.

U dijalogu koji se vodi na visokom političkom nivou između Beograda i Prištine, visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini će kao i do sada pružati "usluge dobre volje".
Teme razgovora delegacija na čelu s Vučićem i Mustafom, biće, kako je najavila ranije Mogeriniheva, "primena dogovora o energetici, telekomunikacijama, Asocijaciji/Zajednici (srpskih opština), kao i o mostu u Mitrovici".
Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, posle prošlonedeljnih pregovora potpisivanju su najbliži sporazumi o osiguranju vozila i telekomunikacija, mada izvori lista ne isključuju mogućnost da bis moglo da dođe do "novih momenata".
Krugovi bliski pregovaračima očekuju da bi mogao da se postigne i nekakav dogovor o energetici, iako je najspornije pitanje svojine i dalje otvoreno.
Poslednji komentari
  • Dusko Australija. Vreme: 22.06.2015 10:06h

    Pa govnari jedni sta se podsmevate Palmi.On bar nesto radi a Vi samo tracate.Palma treba predsednik da bude pa da od Srbije napravi seljacku zemlju.Samo seljacka Srbija ce oziveti.Palma brate napred.Podnesi kandidaturu za predsednika .Cela Srbija je uz tebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP