Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MAJA GOJKOVIĆ

Odbacila inicijativu za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića

Autor: Tanjug | 20.02.2015 - 15:17:00h | Komentara: 1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je odbacila inicijativu za pokretanje postupka za razrešenje predsednika Tomislava Nikolića kao nepotpunu, navodeći da veruje da je to bio politički čin.

Nekadašnja Šešeljeva saradnica  na čelu Skupštine: Maja Gojković

 Maja Gojković | Foto: Emil Čonkić

Poslaničke grupe SDS, Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije podneli su zahtev za razrešenje Nikolića, a Gojković je za RTS rekla da je to suviše ozbiljna tema da bi bila jednodnevna.

 - Ako želite na demokratski način nešto da radite i vodite demokratsku državu morate da poštujete Ustav, a time poštujete i građane Srbije koji su izabrali predsednika i zato je na ozbiljan način ova inicijativa odbačena kao nepotpuna - rekla je Gojković, dodajući da su i podnosioci bili svesni toga.

Kako je objasnila, podnosioci inicijative nisu imali dovoljan broj poslanika da bi se uopšte mogla razmatrati takva inicijativa ili da se pojavi pred skupštinskim Odborom za ustavna pitanja i kasnije pred Ustavnnim sudom.

Ona je najavila i da bi parlament danas trebalo da glasa o Tamarinom zakonu i Predlogu zakona o oružju i municiji, kao i mnogobrojnim međunarodnim sprozumima važnim za državu.

 - Ubeđena sam da ćemo danas imati glasanje. Velika je stvar što je skupština potpuno otvorena za predloge i inicijative građana - rekla je Gojković, podsetivši da je parlament u kratkom vremenu usvojio dva zakona koji su predložili roditelji tragično preminule dece.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije imala je sluha za te predloge jer su učinili sve da zakon dobije ozbiljnu formu koja će omogućiti primenu.

Kada je reč o skupštinskom rečniku, ona je istakla da skupštinski kolegijum smatra da je, ako postoji takva inicijativa, najbolje da to da urade sami šefovi poslaničkih grupa i poslanici.

 - Mi ne treba da budemo cenzori, mi smo tu da omogućimo slobodnu diskusiju. Nije važno toliko da li će biti uveden rečnik ili ne jer sve to polazi od kuće. Volela bih da poslanici što više razmišljaju o tome koji je naš posao u parlamentu i da kada nešto izgovaraju imaju svest o tome da predstavljaju građane i da rade sve za njih - poručila je Gojković.
Poslednji komentari
  • saw Vreme: 20.02.2015 16:41h

    pa normalno ona ne ide u zatvor on se ne razresava

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP