Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TOMIN SIN SRUŠIO VERKA

Odbornici u Kragujevcu izglasali nepoverenje predsedniku Skupštine grada

Autor: B.Nenković | 28.10.2014 - 12:20:00h | Komentara: 4

Odbornici gradskog parlamenta Kragujevca izglasali su danas tačno u podne nepoverenje predsedniku Skupštine grada Saši Mileniću i gradskoj vlasti na čelu sa Veroljubom Stevanovićem koji je vladao gradom punih 14 godina.


Radomir  Nikolić

Radomir Nikolić | Foto: Mitar Mitrović

 Od 87 odbornika 48 je glasalo za razrešenje stare vlasti. Novu većinu okupila je Srpska napredna stranka na čelu sa Radomirom Nikolićem.

Veroljub Stevanović

Smenjen posle 14 godina vlasti: Veroljub Stevanović | Foto: FoNet

 
Nakon tajnog glasanja, koje je tek završeno, očekuje se da će ubrzo biti zakazana nova sednica po hitnom postpuku na kojoj će biti smenjen i dugogodišnji gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović. Kandidat za tu funkciju je Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije.
Veroljub Stevanović izjavio je da od Kragujevca koji je bio na 137 mestu uspeo da od „doline gladi napravi grad budućnosti i pozicionira ga na treće mesto u Srbiji“.
-Bio bih nesrećan da izgubim na izborima. Ovako, kada mi otimaju vlast, ja sam miran i slobodno šetam gradom. Videćemo se na izborima za godinu ipo dana, poručio je Stevanović naprednjacima.

Radomir i tomislav nikolić

Radomir i Tomislav Nikolić | Foto: Biljana Nenković

 


Saša Milenić je neposredno pre glasanja izjavio da je preuzimanje vlasti „atak države na ustavno pravo građana i prekrajanje narodne volje bez izbora“ . Srpska napredna stranka okupila je za obaranje lokalne vlasti u Kragujevcu skoro sve stranke , osim demokrata i LDP-a, koje su do juče bile na strani Veroljuba Stevanovića.

Veroljub Stevanović

Veroljub Stevanović

 

Tokom sednice najveće zamerke „pale“ su na račun bivših Dinkićevaca koji su se letos odvojili od Verka i prešli na stranu naprednjaka, iako su na poslednjim izborima bili na istoj listi. Osnivanjem „Pokreta za naš grad- dr Nebojša Zdravković“ otišli su u opoziciju da bi se danas sa naprednjacima ponovo vratili na vlast. Na stranu naprednjaka prešli su i Stevanovićevi dojučerašnji koalicioni partneri- SPS,DSS, i SPO.
 

Poslednji komentari
  • Baronessa Vreme: 28.10.2014 15:13h

    Da budem iskrena, ne vidim zbog čega pojedini smatraju da su se pretplatili na fotelju, a i logično je da se izjednači vlast na republičkom i lokalnom nivou. Mlade snage imaju drugačije, svežije vizije i ideje, zašto unapred osuđivati na propast, kritikovati i osporavati nečije kvalitete samo zbog političkog rivalstva... Verujem da će ova promena Kragujevcu doneti samo dobro, uostalom, neka vreme pokaže.

  • srele Vreme: 28.10.2014 17:58h

    dosla dinastija nikolic

  • Ekolog Vreme: 28.10.2014 21:39h

    Ovo je vazan dan za Kragujevac. Na valst dolaze novi ljudi koji ce obezbediti napredak ovom gradu. Verko konacno odlazi u penziju.

  • Kosta Vreme: 28.10.2014 22:11h

    Sjahao Kurta, uzjahao Murta !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP