Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRELETAČI

Odbornik SPS-a preleteo u SNS, Pavličić želi kod Tadića?

Autor: Kurir / Dnevnik | 19.02.2014 - 11:04:00h | Komentara: 1

Odbornik SPS-a u Skupštini grada Živan Vasić napustio je tu partiju i učlanio se u Srpsku naprednu stranku.

 

Skupština grada Novog Sada

Skupština grada Novog Sada | Foto: RTV

Vasićev prelazak prvo je političko pregrupisavanje u okviru odborničkih grupa vladajuće većine u Skupštini u ovom mandatu, jer do sada njihovi odbornici nisu menjali odborničke grupe. Ovim prelaskom, odbornička grupa SNS-a imaće 20 članova, a prva iza njih po brojnosti je opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine s 12 odbornika, pošto je DS odlaskom nekoliko članova u SNS i druge stranke ostala na 11 odbornika. Nakon Vasićevog odlaska, koalicija oko SPS-a u Skupštini grada imaće šest odbornika.
Predsednik Skupštine grada i šef novosadskih socijalista Siniša Sević potvrdio je da Vasić nije više član njihove stranke, prenosi Dnevnik. On nije želeo da komentariše postupak dojučerašnjeg stranačkog kolege, a šef naprednjaka u Skupštini grada Aleksandar Milovančev naveo je da ovo neće poremetiti odnose u vladajućoj koaliciji.
U Skupštini grada SNS sada ima 20 odbornika, LSV 12, DS 11, SPO-DDD 9, SPS 6, Treća Srbija 6, DSS i SRS po 5, ZZS 3 i Nova demokratska stranka 1. Podsetimo, posle izbora u maju 2012. sastav parlamenta je izgledao sasvim drugačije. DS je imao 18, SNS i LSV-SPO po 15, SPS 7, RDS 6, DSS, Dveri i SRS 5, NOPO i SVM po 1.

Pavličić želi kod Tadića?

Kako prenosi Kurir, nekadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić želi da iz DS-a pređe u novoformiranu stranku Borisa Tadića.
Podsećamo da je Pavličić postavljen pre tačno godinu dana za savetnika v. d. direktora JVP "Vode Vojvodine", a prema saznanjima Radija 021 u stranci se ne pojavljuje već izvesno vreme.
Poslednji komentari
  • Mi smo ljudi Begecani Vreme: 20.02.2014 12:13h

    Taman sam mislio da glsam za SNS ali sa ovim prelaskom Zive u SNS menjam misljenje. Mislim da mnogi mestani begeca isto tako misle, znaju kakav je Ziva. SNS je ovim izgubio dosta glasova u Begecu. Ziva je za**o motku pa sada na popularnosti SNS hoce jos jedan mandat, nece da moze.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP