Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TRKA U DS

Odložen dvoboj
Tadić - Đilas (GLASAJTE)

Autor: Ekipa | 25.10.2012 - 10:03:00h | Komentara: 67

Izborna skupština Demokratske stranke odložena je za 25. novembar, dogovorili su se danas izborni timovi Borisa Tadića i Dragana Đilasa!

Duel dvojice najozbiljnijih protivkandidata pomeren je da bi se u međuvremenu razmotrali uslovi koje je Tadić postavio Đilasu u zamenu da odustane od kandidature za predsednika stranke.
Vladar i zamena?

Da li će se obojica kandidovati? - Boris Tadić i Dragan Đilas| Foto: A. I.

Izborna skupština prvobitno je zakazana za 10. novembar. Ovo odlaganje okršaja usledilo je nakon ponude aktuelnog lidera da se povuče iz izborne utakmice, pod uslovom da se izmeni Statut DS i šira kontrolna ovlašćenja daju predsedništvu stranke, te da se partija učvrsti na poziciji socijaldemokratske opcije, kao i da se uđe u reformu stranke, a mesta potpredsednika pripadnu tadićevim ljudima - Nataši Vučković i Goranu Ćiriću.

Dvojac sa dva kormilara

Lider DS i njegov zamenik - Boris Tadić i Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

 

Noćas u ponoć isticao je rok za predaju kandidatura za prvog čoveka demokrata, koju je do sada poslao jedino Branimir Kuzmanović, predsednik beogradske opštine Vračar.

Pajtić: DS se neće cepati

"Potpuno smo saglasni s tim da se postigne dogovor, jer je najvažnije u ovom trenutku i za zemlju da DS bude snažna i odgovorna opozicija ovoj republičkoj vladi", poručio je Pajtić.
On je rekao da je DS nezadovoljan u kojem pravcu aktuelna vlada vodi zemlju i da "smo mi u tom smislu spremni čak i da prihvatimo i to da se odloži na nekoliko dana ili nedelja Skupština DS-a, da se pripremi programska skupština stranke, odnosno sednica nadležnih tela koja treba da pripreme drugačije ustrojstvo DS-a".

DS se neće cepati - Bojan Pajtić

DS se neće cepati - Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

 
Pajtić je objasnio da bi njegova stranka trebalo da bude spremna za situaciju u kojoj će "potpuno konsolidovati svoj rad i zajednički dalje raditi i graditi stranku pripremajući se za preuzimanje potpune odgovornosti za upravljanje ovom zemljom".
- Ne samo da se DS neće cepati nego smo zaista svesni situacije u kojoj se ova zemlja nalazi i nemamo pravo na bilo kakvu dezintegraciju i u tom smislu smo spremni da prihvatimo predloge predsednika Tadića - izjavio je prvi čovek vojvođanskih demokrata.
On je kaže i da bi, kako je to i Tadić prethodnog dana izneo, DS trebalo da bude snažnije profilisana kao socijaldemokratska organizacija koja vodi brigu o socijalno najugorženijim slojevima stanovništva.
On i Đilas su, prema Pajtićevim rečima, saglasni su sa tim da DS treba da bude decentralizovana u odlučivanju tako da predsedništvo stranke dobije više nadležnosti. Uz to, Pajtić je ocenio da ljudi koje Tadić predlaže imaju autoritet.

Poslednji komentari
  • maja Vreme: 25.10.2012 15:36h

    Još nisu shvatili da im pomoći nema ma ko god bio na vlasti.DS je pred raspadom kako samog vrha tako i nezadovoljnih članova!

  • Miloš Vreme: 25.10.2012 15:54h

    Baš me briga i za Tadića i za Đilasa i Pajtića! Zar nema DS neko novo lice, pametno ,pošteno nego vrte ove političare čije vreme je prošlo.

  • radandco Vreme: 25.10.2012 15:54h

    Ispljuvali ste se malo (nekoliko meseci) i sad cete opet da budete dobri drugari? Politikom zaista ne moze da se bavi svako. Mislim da je obraz kao djon jedan od kljucnih atributa.

  • dule56 Vreme: 25.10.2012 15:56h

    Izgleda da je Tadic ipak odlucio da se ne bruka jos jednom. Dva puta godisnje ja sasvim dovoljno.

  • bolji zivot Vreme: 25.10.2012 16:01h

    Auuu!Nisu tu cista posla....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP