Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VIDIMO SE SLEDEĆE GODINE

Odloženo suđenje Čanku!

Autor: N.N.Travica | 11.12.2012 - 12:49:00h | Komentara: 2

Saslušanje Pavla Lešanovića (47) iz Beograda, koji optužuje Nenada Čanka predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine odloženo je za 8.februar iduće godine. Ročište nije održano jer je Lešanović sa svojim braniocem kasnio 11 minuta, a za to vreme Čankov advokat je napustio sud.

fhjg

Lešanović dolazi na saslušanje | Foto: N.N.T.

Saslušanje oštećenog i svedoka bilo je zakazano za juče u 10 sati. Obzirom na vremenske neprilike oštećeni je sa svojim advokatom zakasnio jedanaest minuta, a za to vreme novosadski advokat Milan Đukić, koji zastupa Čanka napustio je sud. Lešanovićev advokat Goran Petronijević, po izlasku iz sudnice rekao je da je saslušanje trebalo da traje najmanje dva sata.

Lešanović

 | Foto: N.N.T.

- Na žalost zbog vremenskih prilika smo kasnili 11 minuta. Branioci su otišli i po obaveštenju istražnog sudije on ih nije mogao pronaći kasnije, jer se nisu javljali na telefon, što je razlog odlaganja ovog saslušanja. Branioci su iskazali želju da prisustvuju saslušanju oštećenog i svedoka, što je njihovo pravo koje niko ne spori – rekao je Petronijević, dodajući da ipak smatra da su trebali da ih sačekaju, kako bi bilo obavljeno saslušanje i postupak se ubrzao.

Petronijević je istakao da se stiče utisak da „njima“ odgovara da se malo odugovlači, smatrajući da za to nema razloga jer postupak treba što pre okončati. Istražni postupak ne može tako dugo da traje.
Sudija je zakazao novi termin saslušanja za 8. februar sledeće godine u 9 sati. Toga dana je planirano da pored oštećenog i jednog svedoka koji je trebao biti saslušan, biće pozvani i svi ostali svedoci.

Lešanović

 | Foto: N.N.T.

Od Lešanovića po izlasku iz suda niko nije mogao da dobije izjavu, jer je mnogobrojne novinarske ekipe vešto izbegao. Oštećeni je po napuštanju zgrade užurbanim koracima otišao ka automobilu.
Oštećeni optužuje Čanka da ga je sa još dvojicom telohranitelja pretukao i povredio 23. septembra u posleponoćnim satima ispred kafane "Tako je suđeno", koja je vlasništvo Danila Ikodinovića. Čanak je nekoliko dana nakon događaja javno priznao da ga je tukao pesnicama, jer je nešto ranije za kafanskim stolom zlostavljao njegovu bratanicu Saru Čanak. Predsednik Vojvođanskih ligaša je 19. oktobra pred sudijom dao svoju izjavu o incidentu, zbog kojeg je osumnjičen za nasilničko ponašanje.

Lešanović

Goran Petronijević | Foto: N.N.T.

Poslednji komentari
  • Makis Vreme: 11.12.2012 21:15h

    Pa naravno, kad ima jaku poleđinu. I na kraju ce ispasti da je Canak nevin i da nikog nije tukao i da je sve to bilo uzmisljeno.

  • ligotoko Vreme: 12.12.2012 18:47h

    Navijam za g. Čanak. Vrlo dobro znnamo da g. Čanak nikog nije udario već Lešanović ga je provocirao i pretio mu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP