Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TEŠKA ODLUKA

Održane konsultacije Nikolića, Dačića i Vučića

Autor: Tanjug | 05.04.2013 - 17:36:00h | Komentara: 5

U Predsedništvu Srbije danas popodne održane su konsultacije predsednika Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića.

U međuvremenu, premijer je na sednici Vlade Srbije obavestio ministre o dijalogu sa Prištinom, a potom se pridružio Nikoliću i Vučiću.

Državni  vrh pred  najtežom odlukom  u poslednjih nekoliko  decenija: Dačić,  Nikolić i  Vučić

Državni vrh pred najtežom odlukom u poslednjih nekoliko decenija: Dačić, Nikolić i Vučić | Foto: Beta

 Vlada je inače donela i odluku o obrazovanju privremenih organa u opštinama Đakovica, Dečani, Klina, Prizren, Uroševac, Podujevo, Glogovac, Kačanik, Štimlje i Suva Reka.

Privremeni organi će obavljati poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa u ovim opštinama na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, navodi u saopštenju vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Predsednik Nikolić razgovarao je tokom dana sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem i preneo mu da je veoma razočaran ishodom nedavnih pregovora Beograda i Prištine, koje, kako se navodi u seopštenju Preš službe, Srbija shvata kao pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, a ne o statusu Kosova i Metohije.
U međuvremenu, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da će državni vrh konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, pošto je, kako je rekao, potpuno jasno da će u oba slučaja Srbija, nažalost, biti usočena sa velikim izazovima i gubicima.

Đurić je u izjavi Tanjugu ocenio da dijalog koji je vođen u prethodnom periodu nije uzaludan i da je sama činjenica da se razgovaralo znatan napredak.
"Mi mislimo da na pravi dijalog, a ne na dijalog u kojem se samo nameću rešenja i očekuje od jedne strane da prihvati jednostrani sporazum kojim se odriče svih svojih interesa. Dakle, mislimo da se u pravom dijalogu može doći do rešenja", rekao je Đurić.
On je ponovio da je Srbija posvećena tom dijalogu i da od međunarodne zajednice odnosno EU koja je posrednik u ovom dijalogu očekuje da pravilno razume koji je stabilizirajući efekat do sada dijalog imao na Kosovo i Metohiju i na region i da pravilno izvaga koje su moguće štetne posledice u slučaju odustajanja od daljeg dijaloga. 
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 05.04.2013 18:39h

    stvarno je prevršilo svaku meru!dokle savetnici tipa garganela da obaveštavaju javnost o radu državnog vrha.nikoliću nisu oni birani na izborima već ti.

  • zeljko bgd Vreme: 05.04.2013 19:18h

    Postovana gospode i narode Srpski.Posle svih ovih decenija ,ratova i sankcija zar vec jednom nije jasno da smo gubitnici i sta god da prihvatimo ishod se zna u napred i zato ne treba praviti dramu kao da je smak sveta.Svima je zao i mozemo polemisati pametovati ali smo Kosovo izgubili i dajte vec jednom to da priznamo.Otici ce i ova gospoda politicara doci ce drugi i tako ce se vrtiti sve u krug i nikad kraja vecnoj temi.I drugi su gubili pa su opstali ,nestale su civilizacije bolje i naprednije od nas i sta se dogodilo?Zato je dosta patetike i kuknjave vec treba nastaviti zivot ako uopste ima buducnosti za Srbiju i ovaj napaceni narod

  • Irena Vreme: 06.04.2013 09:13h

    Odluka nije teska jer imamo USTAV ....srecom ,Kostunica ga donese na vreme .

  • Nikola Vreme: 06.04.2013 11:25h

    Katolički jezuiti nas bonbardobali, uzeli nam fabrike i banke , a sad nude neki datum, a suština je otimanje Kosmeta. Sutra će nam otimati Vojvodinu i na kraju će nas uslovljavati da stanemo pod zastavu NATO (Čitaj: Katolički zemaljski pakao) i da idemo po svetu da ubijamo da bi katolici otimali tuđe resurse.

  • beogradjanka Vreme: 06.04.2013 14:59h

    Nprednjaci za ovE ste glasali , a oni prodadoše Kosmet za šaku crvljivih šljiva i vlastite račune u stranim bankama jer datum uslovnog datuma neće dobiti...ne oni ovakvi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP