Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REVIZIJA

Oduzimaju diplomatske pasoše koje je izdao Mrkić

Autor: Blic | 05.05.2014 - 22:25:00h | Komentara: 1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preispitaće odluke o dodeljivanju diplomatskih pasoša i oduzeti tamo gde se pokaže da su izdati bez razumnog obrazloženja.

Ivan Mrkić

Ivan Mrkić | Foto: Đ. Kojadinović

Kako su mediji pisali, diplomatsku putnu ispravu ima i Slobodan Tešić, trgovac oružjem i vlasnik preduzeća “Temeks” koji je do pre samo nekoliko meseci bio na crnoj listi UN zbog kršenja sankcija o izvozu oružja Liberiji. Diplomatski pasoš izdao je i tašti predsednika Srbije, svojim sinovima, raznim biznismenima...
Vladimir Goati iz “Transparentnosti Srbija” kaže za Blic da je neophodno da se izvrši detaljna revizija, ne samo rada Ivana Mrkića, već svih ministara spoljnih poslova u poslednji 15 godina.
"Treba proveriti kom sve nediplomatskom osoblju su deljeni diplomatski pasoši i gde god se utvrdi da nema opravdanja za to, već da su pasoši dati po ličnom ili nekom drugom nahođenju, zamoliti korisnike da ih vrate", kaže Goati. On kaže da pored toga Vlada mora da donese odluku pod kojim uslovima ministar može da izda pasoš.
Poslednji komentari
  • Diplomata Vreme: 06.05.2014 11:01h

    Kakva farsa "Dacic oduzima pasose..." Pa ko je vrsio proveru za te ljude, ako ne MUP Srbije. Cini mi se da je Dacic bio ministar u to vreme?! Znam da se slikao i previse kada je urucivao pasos nasoj bivsoj snajki Adrijani Limi, onda puj pike ne vazi. Sad snajka ostavi Jarica, pasos ce, veli, sama da vrati i to licno onome ko joj ga je izdao. Nastavlja se - CIRKULUS VICIOZUS

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP