Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVI POČETAK

Oformljen klub bivših poslanika DS!

Autor: B92, Tanjug | 25.02.2013 - 19:42:00h | Komentara: 12

U Skupštini Srbije formiran je novi poslanički klub “Zajedno za Srbiju”, čini ga šest nekadašnjih poslanika DS. Sutra prva konferencija za novinare.

Petrović je rekao Tanjugu da će on biti predsednik novog poslaničkog kluba, a njegova zamenica će biti Sanja Čeković.

Dušan Petrović

Predsednik novog poslaničkog kluba: Dušan Petrović | Foto: Petar Marković

Priključenje tom klubu ranije su najavili i Boško Ristić, Nebojša Zelenović, Miodrag Đidić i Milovan Marković. To će biti 14. poslanički klub u Skupštini Srbije.

Kako je najavljeno iz republičkog parlamenta, svi članovi novog poslaničkog kluba sutra će od 13 sati održati konferenciju za novinare u centralnom holu Doma Narodne skupštine.
Kako propisuje Poslovnik o radu Skupštine Srbije, poslanička grupa je obrazovana podnošenjem predsedniku parlamenta spiska članova koji je potpisao svaki član poslaničke grupe. Na spisku se posebno naznačava predsednik i njegov zamenik, a poslanik može da bude član samo jedne poslaničke grupe. Poslaničku grupu čini najmanje pet poslanika.
Petrović je isključen iz DS pošto je kao bivši ministar odbio da vrati poslanički mandat.
Ranije danas Sanja Čeković je izjavila da se novi poslanički klub može očekivati uskoro.
Istraživanja u ovom trenutku pokazuju da bi građani voleli da na političkoj sceni vide i neku novu stranku. Ipak, analitičari navode da to ne znači da bi građani u velikom broju za te stranke na izborima i glasali.

Da li ima mesta za nove stranke?

Sanja Čeković veruje da ima. Posle SPO i Demokratske stranke, misli da je pravu političku ideja našla sa Dušanom Petrovićem. Njoj je ovo treći mandat u parlamentu, a ni Dušan Petrović nije novo lice u politici. Da li građani mogu da veruju starim licima s novim patijskim knjižicama?
Osim Petrovića, i Zoran Živković fomira novu partiju. Istraživanja, kažu analtičari, pokazuju da između 40 i 50 procenata građana kažu da bi voleli da vide novu političku stranku. A efekat zamora i zasićenja glavnim političkim akterima nije karakterističan samo za Srbiju - slična je situacija u mnogim evropskim zemljama.

Poslednji komentari
  • stevan Vreme: 25.02.2013 20:01h

    da nije izbačen, da li bi otišao? Pa i o je učestvovao u "žutim" aferama, slatka vlast još slađi novci

  • Voom Vreme: 25.02.2013 20:19h

    Koliko ja vidim Djilasu se uskoro kraj. Hteo je puno, resio se svih neistomisljenika iz stranke a sada bi da se resi i politickih protivnika. Preveliki je to zalogaj. Napravio je od ds-a cirkus.

  • RAVNOPRAVNE POKRAJINE Vreme: 25.02.2013 23:52h

    Подршка Петровићу и ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈИ.. Наиме, у ЕУ су се показале као најефикасније за организацију ЛОКАЛНИХ ПОСЛОВА покрајине са 2 милиона становника и БЕЗ ДРЖАВНИХ надлежности.. Зато је поред ВОЈВОДИНЕ (са 1,8 милиона становника) и БЕОГРАДА (са Панчевом, око 1,8 милиона), потребно формирати још ДВЕ покрајине: (А). ЗАПАДНА - ШУМАДИЈА са Подрињем, Подунављем, Поморављем и Рашком, која би имала 2,1 милиона становника - административни центар у Крагујевцу, и (Б). ИСТОЧНА КРАЈИНА са Тимочком крајином, Крушевачким округом, Јужноморавским, Пиротским, са 1,6 милиона и центром у Нишу. .

  • Marija Simonović Vreme: 26.02.2013 12:27h

    Hvala gospodinu Petroviću što je tačno precizirao dosadašnji politički status gospođe Čeković: "nekadašnji poslanik DS-a" i da se time konačno stavi tačka na bivše istureno DS odeljenje, patetično zvano "izvorni SPO".

  • Au Vreme: 26.02.2013 12:33h

    Jer ovaj presao u ispo ili je samo ispo iz demokatske stranke?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP