Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POLICIJA VODI ISTRAGU PROTIV DVOJICE BIZNISMENA I DIREKCIJE

Ojadili državu za preko 200 miliona

Autor: SVETLANA VOJINOVIĆ | 07.09.2013 - 10:52:00h | Komentara: 10

Direktori Direkcije za imovinu Ekonomskom institutu mimo zakona 16 godina besplatno izdavali 3.000 kvadrata u centru Beograda

Danko Đunić

Danko Đunić | Foto: Igor Jovanov

Zbog neosnovanog korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini i činjenice da su od 1997. do danas oštetili budžet Srbije za više od 200 miliona dinara, pripadnici radne grupe Uprave kriminalistilčke policije pokrenuli su istragu protiv Republičke direkcije za imovinu i Ekonomskog instituta, ali i protiv Danka Đunića i Aleksandra Vlahovića, saznaje „Alo!“.

Naš izvor blizak radnoj grupi UKP-a kaže da se radi o lokaciji u centru Beograda, i to zgradi koja se nalazi na uglu Kralja Milana i Dobrinske.
- U pitanju je objakat u kojem se nalazi Ekonomski institut u Beogradu. Direkcija je dala Institutu taj prostor od čak 3.000 kvadrata bez naknade, a onda je Institut raznim subjektima, među kojima je i „Dilojt i Tuš“, izdavao taj prostor. Direkcija je Ekonomskom institutu, kršeći zakon, izdala taj prostor, a nije smela, jer nikada nije bio u vlasništvu države. Naime, Ekonomski institut je prvo poslovao kao mešovito društvo, a od 2004. godine je privatizovan. Pokrenuta je istraga zbog sumnje da je od 1997. godine do danas zbog neosnovanog korišćenja tog prostora država oštećena za više od 200 miliona dinara, ali zbog plivajućeg kursa ta šteta je znatno veća - objašnjava sagovornik „Alo!“.

Brzina ili stari žilet razlog je da se Vlahović posekao

Aleksandar Vlahović | Foto: Oliver Bunić

 
U međuvremenu, Republičkoj direkciji za imovinu je naloženo da hitno raskine ugovor sa Ekonomskim institutom.
Inače, kako nam je rečeno u radnoj grupi, pod istragom su svi čelnici Instituta i Direkcije od 1997. godine do sada.
- Među njima su Danko Đunić, koji je do 2011. godine bio predsednik UO Ekonomskog instituta, Aleksandar Vlahović, koji je većinski vlasnik Instituta, inače sada je na funkciji direktora za srateški razvoj. Pored njih dvojice, policija će u okviru istrage saslušati i sadašnjeg direktora Dragana Šagovnovića, koji se u Institutu nalazi upravo od 1997. godine, kada je ovaj štetni ugovor i zaključen. Policija će razgovor obaviti i sa svim čelnim ljudima Republičke direkcije za imovinu u poslednjih 16 godina - dodaje izvor „Alo!“.
Inače, provere se rade zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Vlahović bez komentara, Đunić na putu!
U želji da nam prokomentarišu pokretanje istrage, juče smo najpre pozvali Vlahovića.
- Nemam komentar - kratko je odgovorio.
Na Đunićev mobilni telefon javio se ženski glas:
- On je na putu, sve pozive je na mene prebacio. Ne možete da ga dobijete!

Poslednji komentari
  • Martin Vreme: 07.09.2013 11:44h

    Informacije vam nisu tačne. Navedena zgrada po katastru (javni uvid) ima 666 kvm. Zgrada skupštine do nje ima 2484 kvm. Tajo ispada da im je data u zakup i cela zgrada Skupštine Srbije što, priznaćete nije nikako moguće. Naravno i za 666 kvm na toj lokaciji je velika vrednost zakupa.

  • Misko Bg Vreme: 07.09.2013 12:05h

    Koliko je samo takvih prevaranstkih firmi koje su ojadile drzavu i narod, evo samo nekoliko koje ja znam : POSED INVEST, CONCAR, ADA TERACA itd..A sve si na ime Sanje Adzic i Ninoslava Adzica

  • Stevan Vreme: 07.09.2013 12:29h

    Mi gradjani Srbije treba da istrpimo bolne rezove hirurga Vučića zbog teških lopuža koji su bili na vlasti i u raznim upravama.Svaku lopinu i onoga ko traži mito nemilosrdno prijaviti inače spasa nam nema.Čak i one koji ulaze preko reda kod doktora prijaviti.Ili ima reda svuda ili nema nigde.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 07.09.2013 14:34h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • olga Vreme: 07.09.2013 14:51h

    Pa to su eksperti iz Đinđićeve vlade kakav je bio i on.To društvo vam je zapečatilo sudbinu i decenije će proći dok se izvučete ako ikada i stanete na noge.Rušili ste Miloševića da bi doveli organizovanu mafiju na vlast.Milošević bi pao i bez tih uličara koji svi zajedno nemaju ni 20 godina staža.Tražili ste gledajte.Eno vam šibicar u Aleji velikana pa se žalite.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP