Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

CIA OTKRIVA

Olbrajt zagovarala sankcije Srbiji!

Autor: | 06.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Madlen Olbrajt, nekadašnji ambasador SAD u UN, želela je po svaku cenu da zadrži sankcije protiv Srbije i Srba u BiH i zagovarala je osnivanje Haškog tribunala verujući da je on najvažniji element mira, navodi CIA u svom dokumentu iz 1996. godine sa kojeg je skinuta oznaka tajnosti.

Madlen Olbrajt

Madlen Olbrajt

Prema tom dokumentu, američki pregovarač Ričard Holbruk je smatrao da Srbiji treba skinuti sankcije pre pregovora u Dejtonu, jer u suprotnom tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević neće ni otići na pregovore. „To su verovatno bile naše najozbiljnije polemike, prvenstveno zato što sam znala koliko je teško uopšte uspostaviti sankcije. Znala sam da je to redak slučaj da mi imamo prednost. Ponestajalo nam je vremena i morali smo sklopiti posao, jer bi stvari krenule u drugom pravcu. Ovaj put sam mogla reći Srbima: ‚Sankcije ostaju ako se ne povinujete‘, rekla je Olbrajtova i istakla da se Miloševiću moralo staviti na znanje da su SAD glavna sila.

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 06.10.2013 10:06h

    Neuzvracena ljubav je gadna stvar. Odvratna babuskara.

  • biki Vreme: 06.10.2013 10:21h

    Najveci srbomrzac ikad ! Motivi su joj uskladjeni sa njenim likom !

  • momazver Vreme: 06.10.2013 12:52h

    gospodjo ,sve vise mislim da vas bes prema svemu sto je srpsko,muskom delu nacije pogotovo, je zapravo potaknut neuzvracenom vam ljubavlju nas srba koji smo kad je to vama trebalo u kraljevini Judoslaviji,bili,ljudi,mladici,dzentlmeni i gospoda,koja su vam u jednom losem trenutku vaseg zivota na sve nacine pomogli,ali na vasu zalost ne zaljubivsi se u vas,bez obzira ne ljubavnu igru.frustracije iz tog vremena ostavile su trajne posledice i vama,a pokazalo se ,kad ste se docepali vlasti, da su iskaljene na nama..ali ne vredi vam.nikada vas nismo voleli,ne volimo i necemo voleti.idite..s milim bogom... u istoriju/sa vasim miljenicima iz muke-albancima/

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP