Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVOIZABRANA PREDSEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE POSEBNO SE SREDILA ZA OVU PRILIKU

Opa, Maja stajl

Autor: B. Jelovac - I. Kljajić | 24.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Za razliku od poslanika Dragana Đilasa i Nenada Čanka, koji nisu bili oduševljeni njenim izborom za predsednicu Skupštine Srbije, funkcionerka SNS-a Maja Gojković juče je prijatno iznenadila modne stručnjake sa odabirom elegantnog teget kostima i bluze u aktuelnoj kajsija boji.

Novoizabrana predsednica Skupštine Srbije posebno se sredila za ovu priliku

Novoizabrana predsednica Skupštine Srbije posebno se sredila za ovu priliku | Foto: Oliver Bunić

Iako bi se tu imalo što šta popraviti, zbog čega Majin odabir garderebe nije ocenjen kao besprekoran, upućeni objašnjavaju da je reč o klasično elegantnoj kombinaciji koja joj dobro stoji i koja „predstavlja mali iskorak u odnosno na koloristički svedene kombinacije na koje nas je navikla“.

- Ova kombinacija dobro stoji Maji Gojković. Sako sa tričetvrt rukavima prikladan je i za priliku i za njenu građu. Kroj suknje je dobar, ali dužina nije idealna za njen stas. Bluza u aktuelnoj boji predstavlja mali iskorak u odnosu na koloristički svedene kombinacije na koje nas je navikla. Sve je korektno, ali pomalo dosadno. Tačnije, ovoj kombinaciji nedostaje jedan naglašen detalj poput ešarpe u jarkoj boji atraktivnih cipela ili pak luckastih naočara, kakve sigurno ima u svojoj bogatoj kolekciji - objašnjava za „Alo!“ Sofija Kuzmanović, modna urednica u magazinu „Blic žena“.

„Mi smo protiv“: Dragan Đilas i demokrate

„Mi smo protiv“: Dragan Đilas i demokrate | Foto: Oliver Bunić


Maja i šest potpredsednika


Skupština je juče bez rasprave za potpredsednike izabrala Veroljuba Arsića i Igora Bečića iz SNS-a, iz redova demokrata Gordanu Čomić, iz NDS-a Ninoslava Stojadinovića, iz SDPS-a Vladimira Marinkovića, a iz PUPS-a Konstantina Arsenovića.

Gojkovićeva je juče izabrana za predsednika parlamenta glasovima 194 poslanika, protiv je bilo 14 poslanika iz redova DS-a, uz devet uzdržanih poslanika sa liste NDS-a, dok je bilo 29 odsutnih. Glasanje je, kako je odlučeno, bilo javno, odnosno svaki poslanik se ponaosob izjašnjavao. Sam izbor verovatno je najavio i kako će ubuduće funkcionisati parlament u sasvim novoj situaciji - kada jedna partija u njemu dominira, a malobrojna opozicija deluje potpuno razbijeno. Raspravu o jedinom kandidatu obeležila je rasprava između DS-a i SNS-a, jer je su demokrate tvrdile da je njen izbor samo simbol svega lošeg što se dešava u Srbiji.

Prvi dan na novom  radnom mestu: Maja Gojković

Prvi dan na novom radnom mestu: Maja Gojković | Foto: Oliver Bunić

 
- Ja ne želim da previše pričam o kandidatkinji, jer ni oni koji su je predložili ne pričaju mnogo o njoj. Zato nećemo trošiti vreme na priče o Novom Sadu ni aferama. Mi smo protiv, ali želimo da nas predsednica u budućnosti uveri da je naš strah neopravdan - rekao je lider DS -a Dragan Đilas, dok su ostale demokrate insistirale i da se objasne delovi njene biografije, kao i višestranačko iskustvo.

Sa druge strane, Nenad Čanak ustao je i rekao: „Povodom ovog predloga, nemam šta da kažem“. Čanak ni kasnije tokom pauza nije krio svoje nezadovoljstvo izborom Gojkovićeve, ali prilikom glasanja nije bio protiv, već je rekao ‘ništa‘“, dok je sada samostalni poslanik Zoran Živković, lider Nove stranke, insistirao da nije dobio ni pisani predlog niti biografiju kandidatkinje.

„Povodom ovog,  nemam šta da kažem“: Nenad Čanak

„Povodom ovog, nemam šta da kažem“: Nenad Čanak | Foto: Oliver Bunić


Prvi koji je stao u njenu odbranu bio je zapravo lider JS-a Dragan Marković Palma, koji je tokom svog izlaganja rekao da „ukoliko se Gojković 2004. kandidovala neposredno i samo svojim imenom i prezimenom pobedila na izborima za gradonačelnika Novog Sada, to najviše govori o njoj“, što su kasnije ponovili i poslanici iz redova SNS-a, ističući da se nadaju da će Gojkovićeva biti najuspešniji predsednik do sada, dok je Aleksandar Martinović, između ostalog, rekao i da je „dovoljno izgovoriti ime Maja, a da svi znaju ko je“.

- Ona ima bogato parlamentarno iskustvo, bila je narodni poslanik opozicione partije i tada je na svojoj koži bila u situaciji da oseti šta to znači biti predsednik koji nije dobar, koji zloupotrebljava ovlašćenja, i zato će se držati krilatice „što ne želiš sebi, ne čini drugima“ - rekao je ovlašćeni predlagač naprednjaka Veroljb Arsić.

Nahvalila i Slavicu!

Gojković je juče mahom stoički podnela juče kritike na svoj račun i, nakon preuzimanja palice nad parlamentom, na tu temu rekla:
- Velika je privilegija biti prvi među jednakima, ali i odgovornost. Pažljivo sam slušala izlaganje svih poslanika, pogotovo onih koji nisu glasali za mene, ali sam pažljivo slušala i ćutanje pojedinih. Moram da kažem da mi je posebno znači što su mi podršku pružili moji prethodnici Slavica Đukić Dejanović i Nebojša Stefanović - rekla je Gojkovićeva „džentlmenski“, s obzirom na to da su njene kolege iz stranke hvalile jedino Stefanovića.
Gojkovićeva je rekla da je sebi zacrtala tri cilja - dalji razvoj demokratije u parlamentu, potpunu transparentnost rada i razvoj tolerancije i jednakosti među poslanicima.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 24.04.2014 10:37h

    Ма,бре,може Маја да се напирла код најбољих од најбољих стајлингера али када не вреди ... не вреди?Још када натакне оне наочаре налик дна пивске флаше ... ?Толико да не испадне да имам нешто негативно спроћу ње!Једноставно женска се снашла!

  • Stojan Vreme: 28.04.2014 07:10h

    Malo su joj otekle noge!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP