Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NE SMIRUJU SE STRASTI

Opet svađa u parlamentu

Autor: Tanjug | 26.12.2014 - 16:12:00h | Komentara: 2

Razmena oštrih reči nastavljena je i danas u srpskom parlamentu na relaciji presedavajući sednicom Maja Gojković i Igor Bečić - šef poslaničkog kluba SDS Marko Đurišić.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Oliver Bunić

Prve varnice su poletele kada je Đurišić rekao da su objedinjeni zakoni koji nemaju veze jedni sa drugima i da se, pri tom, usvajaju po hitnom postupku.

Ovo su izuzetno važni zakoni za građane i potpuno je neodgovorno da se na ovakav način radi i zato moram da kažem da u vladi sede političke kukavice, rekao je Đurišić uz opasku da je taj termin u parlament pre nekoliko dana uneo sam premijer Aleksandar Vučić.
Zamerivši mu na tom izrazu, predsednica skupštine Maja Gojković mu je oduzela reč i isključila mikrofon, upozorivši Đurišića da ne gestikulira rukama i ne podiže ton.
Imam utisak kao da mi pretite i osećam se nesigurno, požalila se Gojkovićeva i od Đurišića zatražila da govori o temama koje su na dnevnom redu.

Ja vas molim da me pustite da govorim i da me ne prekidate, odgovorio je šef poslanika SDS.
Gojkovićeva je potom obavestila Đurišića da je potrošio šest minuta vremena za izlaganje, a onda ga pitala da li mogu da se nađu na pola puta, jer su se raspravljali.
Gojkovićeva je na pritužbu Đurišića da mu je isključen mikrofon rekla da ona to nije učilla, zamolila ga da ne maše i ne podižite ton, a kada je Đurišić nastavio izlaganje od njega ponovo zatražila da spusti ruku.
Đuršić je ponovo ukazao da izraz politički kukavčluk koristi jer se na današnjoj sednici nije pojavila ministarka koja je pre samo 15 dana obrazlagala sada već usvojeni Zakon o planiranju i izgradnji o kome poslanici ponovo danas moraju da raspravljaju radi ispravljanja grešaka.
On je naveo i da već šest meseci članovi vlade izbegavaju da poslednjeg četvrtka u mesecu odgovaraju na pitanja poslanika u parlamentu.
U polemiku se uključio i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić koji je Đurišiću poručio da ne preti jer ga se on ne plaši.
Đurišić je tokom polemike zapitao i ko je bio ministar informisanja kada je ubijen novinar Slavko Ćuruvija, na šta je presedavajući sednicom Igor Bečić prokometnarisao ne vredi, prevelika ostrašćenost prema premijeru i oduzeo mu reč.
Međutim, Đurišić je nastavio i rekao da ne smatra da je on politička kukavica, kako ga je pre nekoliko dana nazvao premijer i objasnio da su za vreme bivše vlasti, u kojoj je učestvovao, ukinute vize i Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU.
Potpredsednik parlamenta ga je zamolio da se vrati na raspravu koja je na dnevnom redu sednice istakavši da neće dopustiti da se u parlamentu vodi polemika na druge teme.
Poslednji komentari
  • Aleksa Vreme: 26.12.2014 20:11h

    Bice da je opozicija malo nervozna!

  • Драгомир Vreme: 28.12.2014 07:53h

    Има да се свађају и ако треба и да се потуку!НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ КАКО ВЛАДАЈУЋИ КАЖУ!Да је ДС слушала шта звоцају ондашњи опозиционари не би данас била у ауту.Али како да слушају оне који су уназадили Србију па опет су данас на власти?Вероватно су поштено изборима дошли на власт а онда су кренуле вејавице.поплаве па опет лед поломио далеководе ... Што рече Вучић да ће следеће изборе сигурно изгубити?Па,синко мој,охохо си ме ребнуо по пензији те се надам да ти то нећу заборавити!ЕЛЕКТРО ГАЗДЕ СУ У БРОЈУ 600 ДИРЕКТОРА?Да их је 50 па би било претерано?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP